Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Дърпана домашна баница

Какво е зимата без баница - вкусна, пухкава и ароматна? А баницата…

След 5

Праз с ориз на фурна

В наши дни празът е един от зеленчуците, които се употребяват в…

След 5

Скалички

Любим десерт на малки и големи! Днес ви предлагам рецепта, за която…

Сръбски геврек

Сръбската кухня изобилства от подправки и е наслада за всички сетива. Основните…

След 5

Банички „Снежни човечета“

Топеното сирене е продукт, който се получава от различни млечни изделия като…

След 5

Торта „Автомобил“

Тортата "Автомобил" е инспирирана от анимацията "Колите" и е много подходяща за…

След 5

Ябълков пай

Ябълковият пай има дълга история. Смята се, че родината му е Англия,…

След 5

Мариновано пикантно сирене

Сирене се нарича млечен продукт претърпял физико-химични и биохимични промени под действието…

Гъбки с ванилов крем

В основата на този приятен десерт са най-обикновени мъфини. След като ги…

След 5

Таралеж

Бананите са много популярен плод, особено сред децата. Освен това те са…

След 5

Майсторски сач (рецепта за котлон)

От преди много години хората са ползвали глинените сачове като ежедневни съдове.…

След 5

Меден кейк

Натуралният мед по своите вкусови и хранителни качества е един от най-ценните…

Млечно-майонезено предястие

Началото на майонезата идва от 1757 г. По време на обсадата на…

След 5

Зимна супа от свинско месо с маслини

Смята се, че маслините - една от най-древните храни - са произлезли…

След 5

Овесени бисквити със сладко от къпини и кокос

Смята, че овесът е култивиран в Азия още преди новата ера. В…

След 5

Юнашко печено

В рецептата, която ще ви предложа днес съм използвала най-вкусното от свинското…

Медени смокини със зелено сирене

Смокините са изключително хранителни и имат много ползи за здравето. Въпреки че…

Пиле с розмарин

Розмаринът е широко разпространен и у нас. Бил е познат в Египет…

След 5

Къпана баница

Макар да се смята за типично българско ястие, къпаната баница е разновидност…

След 5

Десерт с фиде и канела

Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…

След 5

Бадемова торта с джинджифилов крем

Джинджифилът наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват…

Мъфини „Диана“

Мъфините са много вкусни, изключително лесни за приготвяне, предлагат богата гама от…

След 5

Любим зимен кекс

По стара семейна рецепта си имаме един кекс. В един зимен и…

След 5

Немски сладкиш с ябълки и крем

В една ябълка има средно 80 калории. Този плод не съдържа мазнини,…

След 5

Солен пай

В забързаното ни ежедневие отделяме все по-малко време за готвене. В случаите,…

Карамелизирано свинско с плодове и орехи

Свинското месо е доста разпространено в нашата кухня. Ако искате да сте…

След 5

Фунийки с домашен крем

Фунийките с крем са може би едни от най-популярните кулинарни глезотийки от…

След 5

Баклава с кексова плънка

Баклава и кекс в едно или десерт, който я приготвяме двамата с…

След 5

„Клъки“ – панирано пиле

Като почитателка на месните ястия, няма как да скрия апетита и влечението…

Двуцветни сладки

Тези топящи се в устата сладки и техния вълшебен аромат са едно…