Пчелният мед представлява сладък сок, който пчелите събират от растения, преработват го,…
Млечният шейк с различни плодове винаги е бил вкусен специалитет, но най-новото…
Категоричното мнение на кулинарите от двете страни на океана е, че един…
Кокосовият орех е плодът на кокосовата палма, растяща най-вече в тропическите райони…
Грисът е хранителен продукт, който се произвежда от пшеница или царевица. По-голяма…
Портокалите са кръгли цитрусови плодове с оранжева кора и вътрешност. Размерът на…
За да приготвите коледна къщичка, са ви нужни както кулинарни умения, така…
Историята на коледните бастунчета започнала с един обикновен производител на бонбони, който…
Щоленът, характерно влажен фруктов хляб, за първи път се споменава в официален…
Пълнените чушки са традиционно ястие от българската национална кухня, приготвяно чрез напълване…
Мъфинът е вид малко кексче, което може да е сладко или по-хлебно,…
Ако в Германия си имат бретцели, то ние на Балканите определено можем…
Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за…
За приготвянето на браунис съществуват много рецепти. Според майсторите сладкари обаче най-добрите…
Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…
Италианското сирене маскарпоне е основната и незаменима съставка на десерта тирамису. Маскарпоне…
Рождественски пости или така наречените Коледни пости започват след Коледни заговезни -…
Кадаифът е типичен ориенталски десерт. В основата му е тесто, приготвено от…
Родината на пуйката е Северна Америка. Птицата е опитомена още от ацтеките,…
В кулинарията кошничките са често използван метод за направата на всевъзможни вкусотии…
Предполага се, че производството на сирене е започнало още 8 хиляди години…
Наближават коледните и новогодишни празници и улиците, сградите, сърцата, душите и очите…
Sign in to your account