Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пилешко в мед и ароматни зеленчуци

Пчелният мед представлява сладък сок, който пчелите събират от растения, преработват го,…

След 5

Ябълков шейк с канела

Млечният шейк с различни плодове винаги е бил вкусен специалитет, но най-новото…

След 5

Кошнички с млечен крем и плодове

Категоричното мнение на кулинарите от двете страни на океана е, че един…

След 5

Мъфини с кокос

Кокосовият орех е плодът на кокосовата палма, растяща най-вече в тропическите райони…

След 5

Хрупкави курабийки с грис

Грисът е хранителен продукт, който се произвежда от пшеница или царевица. По-голяма…

След 5

Празничен портокалов пунш

Портокалите са кръгли цитрусови плодове с оранжева кора и вътрешност. Размерът на…

Коледна медена къщичка и медени бисквити

За да приготвите коледна къщичка, са ви нужни както кулинарни умения, така…

След 5

Коледни бастунчета

Историята на коледните бастунчета започнала с един обикновен производител на бонбони, който…

След 5

Традиционен немски коледен щолен

Щоленът, характерно влажен фруктов хляб, за първи път се споменава в официален…

След 5

Сарми и пълнени чушки в гювеч

Пълнените чушки са традиционно ястие от българската национална кухня, приготвяно чрез напълване…

След 5

Мъфини със сушени плодове и аромат на коняк

Мъфинът е вид малко кексче, което може да е сладко или по-хлебно,…

След 5

Коледен ябълков сладкиш

От Библията знаем, че Адам и Ева са били изкушени с ябълка.…

След 5

Сладки „Снежни топки“

Идват Коледа и всички вече мечтаем тя да бъде бяла! Защото -…

След 5

Бетон торта

Бисквитата е популярно в цял свят сладкарско изделие от брашно, което обикновено…

След 5

Сладки сусамени гевреци

Ако в Германия си имат бретцели, то ние на Балканите определено можем…

След 5

Тиквени сладки питки

Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за…

След 5

Браунис „Шапката на Дядо Коледа“

За приготвянето на браунис съществуват много рецепти. Според майсторите сладкари обаче най-добрите…

След 5

Коледна пита

Изпълнени с надежда и вяра за по-добро бъдеще, всяка година началото на…

След 5

Ябълков сладкиш с канела

Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…

След 5

Зелеви сарми ала Милена

Идва зима, а с нея и много традиционни ястия, които приготвяме в…

След 5

Постни сладки с бяло вино

Бяло вино е виното, получено както от бели, така и от червени…

След 5

Новогодишна торта

Италианското сирене маскарпоне е основната и незаменима съставка на десерта тирамису. Маскарпоне…

Коледен постен сладкиш

Рождественски пости или така наречените Коледни пости започват след Коледни заговезни -…

След 5

Баклава с плънка от кадаиф

Кадаифът е типичен ориенталски десерт. В основата му е тесто, приготвено от…

След 5

Коледна пуйка „Фантазия“

Родината на пуйката е Северна Америка. Птицата е опитомена още от ацтеките,…

След 5

Кошнички баклава

В кулинарията кошничките са често използван метод за направата на всевъзможни вкусотии…

След 5

Сладкиш „Агнеса“

Един от най-популярните, бързи и не много сложни за приготвяне в домашни…

След 5

Солени цветни топки

Предполага се, че производството на сирене е започнало още 8 хиляди години…

След 5

Коледна бяла салата

Наближават коледните и новогодишни празници и улиците, сградите, сърцата, душите и очите…

След 5

Маслени розички

Масленките са вид бисквити, които традиционно се правя от захар, масло или…

След 5