Брускетите са традиционно италианско предястие, което се приготвя на Апенините още от…
Есента е сезонът на сините сливи. Първоначално те са култивирани в Китай,…
Сьомгата не е чак толкова скъпа като (да кажем) трюфелите, но определено…
Мусака е названието на няколко различни традиционни ястия на Балканите и в…
Пъстървови е вид студеноводна риба. Тези видове най-често обитават горните течения на…
Месото от пъдпъдъци има отлични органолептични свойства специфичен вкус и аромат, високо…
Италианският кулинарен шедьовър, наречен паста, има над 300 разновидности. Огромна част от…
Тутманикът е традиционно и много обичано българско ястие, произведено от дебели кори…
Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и…
Пицата е италианско национално ястие, популярно по целия свят. Пицата представлява плосък…
Тиквата е един от 10-те най-полезни зеленчука. Тя е пълна с витамин…
Хлябът съпровожда целия жизнен път на човека: от раждането до неговата смърт,…
Морската храна, като една от най-предпочитаните за консумация храни в цял свят,…
Марулята, позната още като зелена салата, често присъства на трапезата ни -…
Киноа е едногодишното растение, което има широки листа, годни за ядене. Растението…
Родината на портокалите е южен Китай. Има данни, че местното население на…
Кавърмата е ястие от традиционната българска кухня, рецептите за което са безкрайно…
Подобно на бадема и лешникът има богата история. Смята се, че дървото…
Ананасът е тропически плод, за чиято родина се смята Южна Америка. Днес…
Преди три хиляди години в домовете на богатите китайци са поднасяли изискан…
Според родната традиция в разгара на всяко сватбеното тържество се разиграват “даровете…
Sign in to your account