Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Спагети-кекс „Болонезе“

Болония е един от най-популярните градове в Италия. Той е столица на…

След 5

Пилешко руло „Дамски каприз“

Пилешкото месо съдържа 15-18% белтъчини, а мазнините са едва 4%. То е…

След 5

Пилешки сач със зеленчуци

Сачът представлява кръгла глинена плоча, с по-висок ръб по края. В българската…

След 5

Вкусни кюфтенца с извара, кускус, спанак и крем от моркови

Името на кускуса идва от магрибската арабска дума "ксуксу", което пък в…

След 5

Торта с пандишпанов блат и сметанов мус

Приготвянето на пандишпан е може би най-лесната и същевременно най-трудната рецепта за…

След 5

Козунак

Според разпространеното схващане историята на козунака и неговите европейски събратя, носещи най-различни…

След 5

Баница на тиган

Баницата е едно от 10-те традиционни български ястия, които преди време попаднаха…

След 5

Руло Стефани с тиквички и омлет

Преди време ви представихме оригиналната рецепта за Кекс от кайма или ''Руло…

След 5

Зелева супа със зеленчуци

Безспорно зелето е зеленчук номер едно в края на лятото и началото…

След 5

Таралежи от домашна Снежанка “Помпиду“

Като страна в умерения континентален пояс българската земя е богата на зеленчуци…

Студена супа от червени чушки “Алена магия“

Студените супи са едни от най-любимите храни в горещите летни дни. И…

Бобено вълшебство

Фасул е общото име на група бобови растения, произлизащи от Централна и…

Бързи банички на сач (гюзлеми)

За турската кухня може да се говори много - за уникалните вкусовете…

След 5

Аржентински гулаш Пучеро

Аржентинската кухня е повлияна от кулинарните традиции на Испания, Италия, Германия, Франция…

След 5

Сладкото от праскови на баба

Благодарение на необикновения си аромат, възхитителния вкус и сочната мека част, прасковата…

След 5

Прасковена торта с маскарпоне

Дълга и интересна е историята на прасковата. От вярванията на античните лекари,…

След 5

Ароматно пиле с ориз и топено сирене

Когато стане дума за рецепта с пилешко месо, всеки може да изброи…

След 5

Неаполитански мафиоти „Роберто Савиани“

Кулинарните специалисти твърдят, че италианската кухня е една от най-добрите кухни в…

Баклава от Централна Азия

Баклавата е сиропиран сладкиш, известен по целия свят. Прави се от тесто,…

След 5

Кекс от кайма или „Руло Стефани“ в нов вариант

Рецептата за "Руло Стефани" е част от историята на европейската кухня и…

След 5

Чушки с мляко по добруджански

Чушките, наричани още сладък пипер, принадлежат към семейството на Capsicum (от лат.…

След 5

Малтийска салата „Марсело Оливейра“

За малтийската кухня казват, че е смес от френската и италианската кулинарни…

Френски хапки „Арманяк“

Според много ценители френската кухня е призната за най-вкусната и изискана в…

Замразен ягодов бисквитник

Ако има вкусен и нискокалоричен плод, чиято консумация да носи прекрасно чувство…

Крем супа от броколи с боб и кедрови ядки

Ако след рецептата за броколито „Аврора“ сме успели да ви убедим в…

След 5

Босилкови рулца с пъпеш

Ако обичате да пътувате и да посещавате нови меса, сигурно си падате…

След 5

Картофи по будистки „Сидхарта“

Будизмът е религиозно и философско учение, водещо началото си от Сидхарта Гаутама,…

След 5

Сирене с банани „Мимикрия“

Смесването на сладко и солено не е особено популярно у нас, но…

Класическа овчарска салата

Овчарската салата е ястие, характерно за България. Тя е обогатена модификация на…

След 5

Леща по индийски „Рамаяна“

Традиционната индийска кухня е изградена върху вегетарианството, като освен икономически, за това…