© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    De La Bona влиза в "Свят различен"

    De La Bona влиза в „Свят различен“

    45 хита, едно име: Любо Киров празнува 25 години на сцената

    45 хита, едно име: Любо Киров празнува 25 години на сцената

    Hollywood Vampires Джони Деп и Алис Купър

    Българи и италианци ще подгряват Джони Деп и Алис Купър в София

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    „DIVA x2“ събра Мария Илиева и Прея
    04.12.2025
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Жени Лечева и „Лавина“
    02.12.2025
    RIA покори българската сцена с „Отначало“: почти 400 000 гледания за две седмици
    27.11.2025
    Васил Петров тръгва на коледно минитурне
    26.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
    Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?
    Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Пиле сатай с ориз и бок чой

24Kitchen​
24Kitchen​
21.07.2025
Сподели във

Ако си мечтаеш за нещо различно от обичайното, нещо, което да разбуди сетивата ти и да внесе екзотика в деня ти – тази рецепта е точно за теб. Пилето сатай, с неговата деликатна, но наситена марината от фъстъчено масло, кокосово мляко, лайм и ароматни подправки, носи характерната топлина на тайландската улична кухня.

Сервирано върху пухкав ориз и в компанията на хрупкав бок чой, леко запарен, за да запази свежестта си, това ястие съчетава в едно уюта на домашната храна и вълнението от откриването на нови вкусове. Това е кулинарно пътешествие из ароматните улици на Банкок – в твоята кухня.

Пиле сатай с ориз и бок чой

Пиле сатай с ориз и бок чой

Донал Скиън
Време за готвене: 1 час час
Ястие: Основно
Кухня: Азиатска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 8 бр. пилешки бутчета (без кости и кожа)
  • 1 с.л. олио

За маринатата:

  • 2 с.л. кокосово мляко
  • 1 с.л. червена тай къри паста
  • 2 с.л. фъстъчено масло
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. кафява захар (мека)

За соса:

  • 400 мл кокосово мляко (без 2 с.л.)
  • 3 с.л. фъстъчено масло
  • 2 с.л. червена тай къри паста
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 с.л. кафява захар (мека)
  • 1 ч.л. паста от тамаринд

За сервиране:

  • 200 г ориз (сварен)
  • 4 бр. бок чой
  • 50 г фъстъци (печени, солени)
  • 1 шепа кориандър
  • 1 резен лайм

Начин на приготвяне:

В купа поставете пилешкото месо. Добавете продуктите за маринатата – червената къри паста, фъстъченото масло, захарта, рибния и соевия сос и 2 с.л. кокосова сметана (най-горната част от консерва кокосово мляко). Разбъркайте много добре. Пресипете всичко в съд с капак и поставете хладилник най-малко за ½ час, но най-добре за 1 нощ.

Сварете ориз в оризоварка или в тенджера, като сипете 1 част ориз и 2 части вода. Посолете и захлупете, гответе на слаб огън.

Разрежете всяка глава бок чой на две, по дължина. Поставете ги в допълнителна кошница, над ориза в оризоварката или директно върху ориза в тенджерата и захлупете, за да се сготви от парата.

За соса смесете всички съставки в купа и разбъркайте много добре.


Сипете 2 с.л. олио в тенджера и го загрейте. Извадете пилешкото от маринатата и го запечатайте от двете страни, до тъмнокафяв цвят. Ако е необходимо, работете на порции.

Добавете соса при пилето, изсипете остатъка от кокосово мляко и разбъркайте. Намалете силата на огъня и гответе 45 минути, без капак.

В хаванче счукайте белените солени фъстъци.

Сервирайте варен ориз с пиле сатай и бок чой. Поръсете с листа кориандър, фъстъци и сок от лайм.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбок чойкафява захаркокосово млякокориандърлаймолиооризпаста от тамариндпилешки бутчетарибен соссоев сосфъстъцифъстъчено маслочервена тай къри паста
Предишна Графа 21 юли: Честит рожден ден, Влади Ампов – Графа!
Следваща Ингви Малмстийн забива у нас през август Ингви Малмстийн забива у нас през август
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
тичането

Тичането подобрява настроението

07.12.2025
De La Bona влиза в "Свят различен"

De La Bona влиза в „Свят различен“

07.12.2025
Гюзлеми с прясно мляко

Гюзлеми с прясно мляко

07.12.2025
Доминик Хауърд (Muse)

7 декември: Честит рожден ден, Доминик Хауърд (Muse)!

07.12.2025
Как да се справите с шума в ушите?

Как да се справите с шума в ушите?

06.12.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
4 храни, които нямат място в хладилника

4 храни, които нямат място в хладилника

19.03.2024
Джей Зи

4 декември: Честит рожден ден, Джей Зи!

04.12.2025
Как да се справите с шума в ушите?

Как да се справите с шума в ушите?

06.12.2025
Доминик Хауърд (Muse)

7 декември: Честит рожден ден, Доминик Хауърд (Muse)!

07.12.2025
Във форма и след 50: какво не трябва да забравяме?

Във форма и след 50: какво не трябва да забравяме?

05.12.2025
Гюзлеми с прясно мляко

Гюзлеми с прясно мляко

07.12.2025
Никулден

Традициите на Никулден

06.12.2025
Хрупкава риба със златиста коричка без брашно

Хрупкава риба със златиста коричка без брашно

06.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
"Семла" - шведски кифлички, пълнени с крем

„Семла“ – шведски кифлички, пълнени с крем

Рада Манчева
14.11.2025
Jonas Brothers посрещат празниците с "Coming Home This Christmas"

Jonas Brothers посрещат празниците с „Coming Home This Christmas“

Василена Гатева
10.11.2025

България излиза в последните си битки от квалификациите за Мондиал 2026

13.11.2025
Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?

Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?

19.11.2025
Мария Шерифович

14 ноември: Честит рожден ден, Мария Шерифович!

14.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?