Сочно, ароматно и лесно за приготвяне руло от свинско филе, приготвено в еър фрайър. Перфектно за специална вечеря или уикенд гощавка.
Споделете и вашето любимо ястие
в групата ни „Общност: Домашни вкусотийки“
Руло от свинско филе на еър фрайър
Радослав РадославовНеобходими продукти:
За рулото:
- 1.3 кг свинско филе
- 100 г прошуто или бекон (нарязано на ситно)
- 100 г кисели краставички (нарязано на ситно или настъргани)
- 60 г чедър (настърган или нарязан на кубчета)
- 50 г кашкавал (настърган)
- 1-2 с.л. горчица
- ½ ч.л. кимион
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
- олио или зехтин
За гарнитурата:
- 300 г гъби (нарязани на едро)
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
- 1-2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Изчистете и изтънете свинското филе така, че да получите голям правоъгълен лист месо. Намажете равномерно с горчица.
Смесете нарязаните прошуто, кисели краставички, чедър, кашкавал и кимион. Разпределете плънката равномерно върху месото.
Навийте стегнато на руло и фиксирайте с клечки за зъби или готварски конец. Намажете рулото с мазнина и овкусете със сол и черен пипер.
Овкусете гъбите със сол, черен пипер и зехтин. Поставете рулото в кошницата на еър фрайъра и добавете около него гъбите. Гответе на 200°C за 20 минути. След това обърнете рулото, намажете с още малко мазнина и печете още 15 минути.
Съвет за сервиране:
Оставете готовото руло от свинско филе да почине 5–10 минути преди нарязване. Поднесете го с гарнитурата от гъбите и по желание – със свежа салата или картофено пюре.
„Общност: Домашни вкусотийки“ е групата ни във Facebook, в която всички любители на вкусната храна могат да споделят своите кулинарни творения. А ние ще представим домашните ви вкусотии на читателите на електронното списание © След 5.