Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени


Най-трудната част при приготвянето на кестени, лично за мен, е разрязването на кората им. Виждала съм в Италия да продават пакет кестени, заедно с миниатюрен инструмент, с който да се сцепва кората.

Ако не искате да си мъчите пръстите с разрязването на кората на кестените, а харесвате техния вкус, използвайте конфитюр от кестени. Продава се в повечето от големите супермаркети. Аз в тази рецепта използвах конфитюр от кестени с ванилия.

Конфитюрът от кестени става все по-популярен у нас. Използва се най-често за десерти, но може да сложите и по 1 с.л. при мариноване на различни меса. От тази рецепта с кестени и по-точно с конфитюр от кестени се получават 12 средно големи мъфина.

Вкусна идея от Меrudia.bg

Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени

Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Американска
Порции:12 мъфина

Необходими продукти:
  

  • 125 г масло със стайна температура
  • 125 г захар
  • 125 г брашно
  • 2 бр. яйца със стайна температура
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 100 г млечен шоколад (начупен на парченца)
  • 2 с.л. конфитюр от кестени

Начин на приготвяне:

Брашното и бакулверът се пресяват в купа.


В друга купа се разбиват маслото и захарта с миксер. Яйцата се добавят едно по едно при непрекъснато разбъркване. Прибавят се постепенно брашното с бакпулвера.

Миксерът се изключва и се добавят предварително разтопения на водна баня (или в микроволнова фурна) шоколад и конфитюрът от кестени. Разбърква се добре с лъжица, като внимаваме сместа да остане пухкава и въздушна.

Насипва се в хартиени формички в тавичка за печене на мъфини. Сместа трябва да запълва 2/3 от формичката.

Мъфините се пекат в предварително загряна фурна около 20 минути на 180 градуса. След като са изпечени, ги оставяме да изстинат върху решетка.

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ