Днес ви представяме една от страхотните рецепти на Мери Бери – скандинавски хляб от ядки и семена. Семпла като продукти, но с вкус, който може да изненада и най-претенциозните гости, тази рецепта е доказателство защо Мери е любимка на милиони.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 100 градуса (с вентилатор). Намажете с мазнина дъното и стените на форма за хляб (обем 900 г) и застелете с хартия за печене.
В купа разбийте яйцата. Към тях добавете зехтина, нарязаните фурми, двата вида семки, нарязаните орехи (може да използвате и обикновени орехи), сусама и чиата. Разбъркайте добре.
Изсипете сместа във формата. Печете 45-50 минути. Сместа по средата на формата трябва да е станала твърда.
Оставете хляба да изстине 5 минути във формата, след това го извадете и го поставете върху решетка да изстине напълно. Нарежете готовия скандинавски хляб от ядки и семена на филии и поднесете.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.



