© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    De La Bona влиза в "Свят различен"

    De La Bona влиза в „Свят различен“

    "DIVA x2" събра Мария Илиева и Прея

    „DIVA x2“ събра Мария Илиева и Прея

    Майли Сайръс влиза в "Аватар: Огън и пепел"

    Майли Сайръс влиза в „Аватар: Огън и пепел“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Жени Лечева и „Лавина“
    02.12.2025
    RIA покори българската сцена с „Отначало“: почти 400 000 гледания за две седмици
    27.11.2025
    Васил Петров тръгва на коледно минитурне
    26.11.2025
    Папи Ханс, ДесиСлава и грозната истина за домашното насилие
    26.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
    Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?
    Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Сладък тарт с извара

24Kitchen​
24Kitchen​
02.07.2021
Сподели във

За днес сме ви приготвили изненада. Хем десерт, хем с извара. На пръв поглед доста странна комбинация, но се оказва, че се получава доста добре. Няма да съжалявате, ако опитате. Добър апетит! 🙂

Сладък тарт с извара

Сладък тарт с извара

Марта Стюарт
Време за готвене: 2 часа часа
Ястие: Десерт
Кухня: Американска
Порции:10

Необходими продукти:
  

За тестото:

  • 2½ ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 226 г масло (студено, безсолно)
  • ¼-½ ч.ч. вода (леденостудена)

За пълнежа:

  • 1⅓ ч.ч. захар
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. брашно
  • 2⅓ ч.ч. извара
  • ⅔ ч.ч. заквасена сметана
  • 1 бр. жълтък (голям)
  • 4 бр. белтък (яйца)
  • ¼ ч.л. сол
  • 1½ ч.л. ванилов екстракт
  • 1 с.л. масло (разтопено)
  • 1 ч.л. масло (разтопено)

Начин на приготвяне:

За основата на тарта сипете брашното, солта и захарта в кухненски робот и разбъркайте за кратко. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и разбийте отново. Щом сместа придобие консистенцията на каша, добавете в движение 1/4 ч.ч. леденостудена вода. Ако тестото не задържа формата си, когато го стиснете в дланта си, добавете още вода, за да получите желаната консистенция. Всяко натискане на копчето за разбиване не трябва да трае повече от 30 секунди.

Оформете тестото на плосък диск и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1-2 часа.

Разточете тестото върху набрашнен плот в кръг с диаметър 30 см. Прехвърлете го във форма за тарт с подвижно дъно (диаметър – 24 см, височина – 5 см). Притиснете тестото към дъното и стените. С длан отстранете излишното тесто по краищата. Поставете във фризера за 1 час.

Поставете формата с основата за тарта в плоска тава. Поставете парче хартия за печене върху тестото и сипете 1/2 кг суров боб върху нея. Печете „на сляпо“ в предварително загрята фурна на 190 градуса 30 минути. Отстранете хартията и зърната боб и печете още 10 минути, до златистокафяво. След това оставете основата да изстине.

В купа смесете изварата, заквасената сметана, жълтъка, ванилията, разтопеното масло и щипката сол. Разбъркайте до хомогенност. В друга купа разбъркайте захарта и брашното. Добавете захарта и брашното към изварата и разбъркайте.


Разбийте белтъците с помощта на миксер. Щом започнат да образуват пяна, добавете захарта малко по малко, без да спирате разбиването. Разбивайте 4 минути, докато се образуват меки връхчета.

Добавете половината разбити белтъци към сместа за пълнежа и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. След това добавете останалите и отново разбъркайте.

Изсипете пълнежа върху основата. Печете тарта в предварително загрята фурна на 190 градуса 45-55 минути.

Оставете тарта да изстине във формата. Поднесете тарта леко топъл или на стайна температура.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:брашнованилов екстрактводазахаризварамаслосметанасоляйца
Предишна Преследване на дива овца Спечели романа „Преследване на дива овца“ от Харуки Мураками
Следваща Разкаянието Кой спечели романа „Разкаянието“ от Дан Малакин?
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Какви опасности крие претоплянето?

07.12.2025
За какво е добре да говорите с една жена?

За какво е добре да не говорите с една жена?

07.12.2025
тичането

Тичането подобрява настроението

07.12.2025
De La Bona влиза в "Свят различен"

De La Bona влиза в „Свят различен“

07.12.2025
Гюзлеми с прясно мляко

Гюзлеми с прясно мляко

07.12.2025

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
4 храни, които нямат място в хладилника

4 храни, които нямат място в хладилника

19.03.2024
Как да се справите с шума в ушите?

Как да се справите с шума в ушите?

06.12.2025
Гюзлеми с прясно мляко

Гюзлеми с прясно мляко

07.12.2025
Във форма и след 50: какво не трябва да забравяме?

Във форма и след 50: какво не трябва да забравяме?

05.12.2025
За какво е добре да говорите с една жена?

За какво е добре да не говорите с една жена?

07.12.2025
тичането

Тичането подобрява настроението

07.12.2025
бананови кори

Да сготвим нещо вкусно от бананови кори: възможно е!

03.12.2025
Томас Хертог

София посреща биографа на Стивън Хокинг Томас Хертог

02.05.2024

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Dr. Alban

Историите на успеха: Dr. Alban

Юлиян Лазаров
08.11.2025
Какво прави децата, родени през ноември, уникални?

Какво прави децата, родени през ноември, уникални?

Ростислава Караджова
08.11.2025
Шкембе с език на фурна

Шкембе с език на фурна

13.11.2025
Промени се завинаги със "Злосторница: Част 2" и играй за вълшебни кинонагради

Кой спечели вълшебни кинонагради от филма „Злосторница: Част 2“?

20.11.2025
Шоколадови бисквити с малиново сладко

Шоколадови бисквити с малиново сладко

10.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?