Свежа салата с нахут


Понякога най-простите съставки създават най-големите вкусови изненади. Нашата свежа салата с нахут е точно такава – пъстра, ароматна и изпълнена с живот! Тя съчетава свежестта на сезонните зеленчуци с плътността и полезните качества на нахута, за да ви даде онзи заряд, от който се нуждаете – било то за енергичен старт на деня или като лека, но засищаща вечеря.

Подходяща за вегетарианци и вегани, пълна с фибри, протеини и вкусове, които се допълват като идеален екип, тази салата с нахут е не просто ястие – тя е настроение. Леко лимоново дресингче, свеж магданоз, щипка любов и… готово!

Ако търсите нещо леко, здравословно и наистина вкусно – спрете да търсите. Вече сте го намерили.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия


Свежа салата с нахут

Свежа салата с нахут

Анелия Терзиева
Време за готвене: 20 минути
Ястие: Салата
Кухня: Българска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 400 г нахут (от консерва)
  • 2 шепи спанак (бейби)
  • 1 бр. краставица
  • 3-4 бр. репички
  • каперси
  • 50 г орехови ядки
  • сол (на вкус)

За дресинга:

  • тахан (по избор сусамов, слънчогледов или тиквено семе)
  • ½ бр. лимон
  • зехтин
Свежа салата с нахут

Начин на приготвяне:

Измиваме добре спанака и оставяме да се отцеди. Орехите запичаме на тиган и нарязваме на едро. Нахута също отцеждаме добре от водата. Нарязваме репичките и обелената краставица. В дълбока купа смесваме всички тези продукти и каперсите, като може да добавите и маслини по желание.

Дресинга приготвяме, като смесваме равни количества тахан и зехтин, и заливаме салатата. Добавяме сол и сокът на половин лимон. Разбъркваме добре и консумираме веднага.

Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *