По-малко от седмица остава до Коледа, но още има време да си приготвим коледни сладки. Най-новата рецепта на симпатичните Готвачковци вече е тук и е за бисквитки тип „австрийски подкови“. Забавлявайте се, като непременно включете и децата си в приготвянето им и ги оставете да се изцапат на воля.
Необходими продукти:
100 г бадеми
50 г захар
150 г брашно
150 г масло
1 пакетче ванилова захар
1 ванилия
1 яйце
пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното, смлените бадеми, захарта, ваниловата захар и ванилията за още аромат. Разбъркват се.
Следва маслото, което с ръце се втрива в брашното, докато се получат трохи. Добавя се яйцето и се омесва меко тесто, което не лепне. Тестото се завива във фолио за свежо съхранение и се оставя да отпочине за 15-20 минути.
Оформете подкови с големина по ваш вкус и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене. Поставете в предварително загрята на 170 градуса фурна (без вентилатор) за 15 минути. Оставете ги да изстиват в тавата.
След като сладките подкови са напълно изстинали, поръсете с пудра захар.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!

