© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Майли Сайръс влиза в "Аватар: Огън и пепел"

    Майли Сайръс влиза в „Аватар: Огън и пепел“

    Ricchi e Poveri с поздрав преди концерта си във Варна

    Ricchi e Poveri с поздрав преди концерта си във Варна

    Крис Айзък идва за първи път в България

    Крис Айзък идва за първи път в България

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    STANN и „Пак да си моя“: когато музиката среща фантазията
    11.11.2025
    Гръцката кралица на попа Деспина Ванди с грандиозен концерт в София
    11.11.2025
    Jonas Brothers посрещат празниците с „Coming Home This Christmas“
    10.11.2025
    Кайли Миноуг носи празничен блясък с „XMAS“
    09.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    12.11.2025
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    08.11.2025
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    05.11.2025
    Тест: какво виждате на рисунката?
    Тест: какво виждате на рисунката?
    29.10.2025
    След 5 ноември: край на трудностите за три зодиакални знака
    28.10.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Шоколадова нуга

24Kitchen​
24Kitchen​
20.03.2022
Сподели във

Сладкото е винаги добре дошло във всеки дом. Хубаво е, когато имаме вдъхновение и способности да се справим сами вкъщи, без да отскачаме до магазина. Ето какво ви предлагаме сега, за да посрещнем подобна ситуация… 🙂

Шоколадова нуга

Шоколадова нуга

Кирстен Тиболс
Време за готвене: 40 минути минути
Ястие: Десерт
Кухня: Австрийска
Порции:1 доза

Необходими продукти:
  

  • 180 г бадеми (сурови, белени)
  • 80 г шамфъстък (сурови)
  • 60 г нишесте (царевично)
  • 60 г пудра захар
  • 500 г захар (фина, кристална)
  • 110 г глюкоза (течна)
  • 270 г вода
  • 120 г белтъци
  • 4 г винен камък
  • 30 г захар (фина, кристална)
  • 300 г мед
  • 120 г шоколадов чипс (натурален)
  • 100 г череши (захаросани)
  • 40 г червени боровинки (сушени)

Начин на приготвяне:

Разстелете на един слой бадемите в тавичка и ги печете 15 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. добавете ядките шамфъстък и оставете тавичката във фурната.

В тенджера сипете 270 г вода и 500 г захар и 110 г глюкоза. Щом сместа достигне температура от 110 градуса (използвайте кулинарен термометър), продължете със следващите стъпки.

Сипете белтъците в голяма купа и добавете винения камък (кремотартар). Започнете да разбивате с помощта на миксер, на ниска скорост. Щом се образува пяна, добавете 30 г захар и продължете разбиването, като увеличите скоростта.

Сипете меда в касерола и го загрейте до 130 градуса (използвайте кулинарен термометър).

Добавете горещия мед към разбиващите се белтъци, на тънка струйка. Щом захарния сироп достигне температура от 170 градуса, добавете и него на тънка струйка към белтъците, без да спирате разбиването.


Сменете типа бъркалка на миксера (виж видеото) и продължете да разбивате. по време на разбиването, загрейте купата със сешоар. Проверете дали сместа е готова, като вземете малко парченце от нея с мокри пръсти и го пуснете в купичка със студена вода. Ако парчето е еластично и можете да го разтегляте, трябва да разбивате още малко с едновременно затопляне на купата със сешоар.

Добавете шоколадовия чипс и продължете разбиването. След това добавете печените ядки, а след тях – захаросаните береши и червените боровинки. Щом се смесят, спрете разбиването.

Изсипете сместа в тавичка, постлана с хартия за печене, без да пипате с ръце, защото е много лепкава. Поръсете сместа с пудра захар и царевично нишесте и с пръсти я разпределете равномерно в тавичката и я притиснете. Оставете нугата на стайна температура да се стегне.

Извадете нугата от тавичката, изрежете неравните ѝ краища и нарежете на малки квадратни парчета. Поднесете веднага.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:бадемиборовинкивинен камъкводаглюкозазахармеднишестепудра захарчерешишамфъстъкшоколадов чипсяйца
Предишна Audi обмисля собствен пикап Audi обмисля собствен пикап
Следваща Volkswagen Защо Volkswagen изтегля два модела Atlas от САЩ и Канада?
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Знаците, че той иска нещо повече от приятелство

Знаците, че той иска нещо повече от приятелство

15.11.2025
Най-добрите витамини за хубави коса, кожа и нокти

Най-добрите витамини за хубави коса, кожа и нокти

15.11.2025
Спортът води до ментални проблеми при мъжете

Спортът води до ментални проблеми при мъжете

15.11.2025
Кайзершмарн

Тайната на кайзершмарн: любимият десерт на австрийските императори

15.11.2025
Рики Мартин

Историите на успеха: Рики Мартин

15.11.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
9 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

9 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

14.11.2025
Кайзершмарн

Тайната на кайзершмарн: любимият десерт на австрийските императори

15.11.2025
Спортът води до ментални проблеми при мъжете

Спортът води до ментални проблеми при мъжете

15.11.2025
Фрида (ABBA)

15 ноември: Честит рожден ден, Фрида (ABBA)!

15.11.2025
Малки трикове, които ще запазят ябълките хрупкави и свежи по-дълго

Малки трикове, които ще запазят ябълките хрупкави и свежи по-дълго

12.11.2025
Майли Сайръс влиза в "Аватар: Огън и пепел"

Майли Сайръс влиза в „Аватар: Огън и пепел“

14.11.2025
Рики Мартин

Историите на успеха: Рики Мартин

15.11.2025
Промени се завинаги със "Злосторница: Част 2" и играй за вълшебни кинонагради

Промени се завинаги със „Злосторница: Част 2“ и спечели вълшебни кинонагради

14.11.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Pollo alla Diavola

Pollo alla Diavola: най-вкусното пикантно италианско пиле

Ростислава Караджова
08.11.2025
Бързи шницели с резене

Бързи шницели с резене

Виолета Шейтанова-Дечева
23.10.2025
Шкембе чорба със зеленчуци

Шкембе чорба със зеленчуци

30.10.2025
Сантра

26 октомври: Честит рожден ден, Сантра!

26.10.2025
Снуп Дог

20 октомври: Честит рожден ден, Снуп Дог!

20.10.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?