© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    И Garbage идват догодина

    И Garbage идват догодина

    Шон Пол излиза на родна сцена през май

    Шон Пол излиза на родна сцена през май

    "Моята душа" като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

    „Моята душа“ като изповед: емоционалното завръщане на Поли Генова

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Любо Киров вдъхва нов живот на „Говоря ти сериозно“ с анимирано видео
    17.12.2025
    Папи Ханс представи „Умирам да живея“ със съветски привкус
    16.12.2025
    Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България
    15.12.2025
    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада
    15.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    Каква е слабата ти страна според нумерологията?
    16.12.2025
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Сладък тарт с извара

24Kitchen​
24Kitchen​
02.07.2021
Сподели във
Официален сайт ZAG Zodiak - дамски и мъжки парфюми

За днес сме ви приготвили изненада. Хем десерт, хем с извара. На пръв поглед доста странна комбинация, но се оказва, че се получава доста добре. Няма да съжалявате, ако опитате. Добър апетит! 🙂

Сладък тарт с извара

Сладък тарт с извара

Марта Стюарт
Време за готвене: 2 часа часа
Ястие: Десерт
Кухня: Американска
Порции:10

Необходими продукти:
  

За тестото:

  • 2½ ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 226 г масло (студено, безсолно)
  • ¼-½ ч.ч. вода (леденостудена)

За пълнежа:

  • 1⅓ ч.ч. захар
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. брашно
  • 2⅓ ч.ч. извара
  • ⅔ ч.ч. заквасена сметана
  • 1 бр. жълтък (голям)
  • 4 бр. белтък (яйца)
  • ¼ ч.л. сол
  • 1½ ч.л. ванилов екстракт
  • 1 с.л. масло (разтопено)
  • 1 ч.л. масло (разтопено)

Начин на приготвяне:

За основата на тарта сипете брашното, солта и захарта в кухненски робот и разбъркайте за кратко. Добавете нарязаното на малки кубчета студено масло и разбийте отново. Щом сместа придобие консистенцията на каша, добавете в движение 1/4 ч.ч. леденостудена вода. Ако тестото не задържа формата си, когато го стиснете в дланта си, добавете още вода, за да получите желаната консистенция. Всяко натискане на копчето за разбиване не трябва да трае повече от 30 секунди.

Оформете тестото на плосък диск и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1-2 часа.

Разточете тестото върху набрашнен плот в кръг с диаметър 30 см. Прехвърлете го във форма за тарт с подвижно дъно (диаметър – 24 см, височина – 5 см). Притиснете тестото към дъното и стените. С длан отстранете излишното тесто по краищата. Поставете във фризера за 1 час.

Поставете формата с основата за тарта в плоска тава. Поставете парче хартия за печене върху тестото и сипете 1/2 кг суров боб върху нея. Печете „на сляпо“ в предварително загрята фурна на 190 градуса 30 минути. Отстранете хартията и зърната боб и печете още 10 минути, до златистокафяво. След това оставете основата да изстине.

В купа смесете изварата, заквасената сметана, жълтъка, ванилията, разтопеното масло и щипката сол. Разбъркайте до хомогенност. В друга купа разбъркайте захарта и брашното. Добавете захарта и брашното към изварата и разбъркайте.


Разбийте белтъците с помощта на миксер. Щом започнат да образуват пяна, добавете захарта малко по малко, без да спирате разбиването. Разбивайте 4 минути, докато се образуват меки връхчета.

Добавете половината разбити белтъци към сместа за пълнежа и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. След това добавете останалите и отново разбъркайте.

Изсипете пълнежа върху основата. Печете тарта в предварително загрята фурна на 190 градуса 45-55 минути.

Оставете тарта да изстине във формата. Поднесете тарта леко топъл или на стайна температура.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:брашнованилов екстрактводазахаризварамаслосметанасоляйца
Предишна Преследване на дива овца Спечели романа „Преследване на дива овца“ от Харуки Мураками
Следваща Разкаянието Кой спечели романа „Разкаянието“ от Дан Малакин?
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
"От кухнята с любов": сготви нещо вкусно и спечели ароматна награда

„От кухнята с любов“: сготви нещо вкусно и спечели ароматна награда

20.12.2025
Мини тортички с шоколад

Мини тортички с шоколад

20.12.2025
Ед Шийрън

Историите на успеха: Ед Шийрън

20.12.2025
Маргарита Хранова

20 декември: Честит рожден ден, Маргарита Хранова!

20.12.2025
И Garbage идват догодина

И Garbage идват догодина

19.12.2025

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
аспирина

Какво не знаем за аспирина?

17.12.2025
Маргарита Хранова

20 декември: Честит рожден ден, Маргарита Хранова!

20.12.2025
Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

15.12.2025
Ед Шийрън

Историите на успеха: Ед Шийрън

20.12.2025
Коледната звезда като подарък! Защо пък не?!

Коледната звезда като подарък! Защо пък не?!

19.12.2025
Стрес и преумора: седем от десет домашни задължения се падат на жените

Стрес и преумора: седем от десет задължения се падат на жените

17.12.2025
И Garbage идват догодина

И Garbage идват догодина

19.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Да се погрижим за детските зъбки!

Да се погрижим за детските зъбки!

Василена Гатева
22.11.2025
Любо Киров вдъхва нов живот на "Говоря ти сериозно" с анимирано видео

Любо Киров вдъхва нов живот на „Говоря ти сериозно“ с анимирано видео

Василена Гатева
17.12.2025
Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с "Безцветни очи"

Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“

13.12.2025
Зелеви сарми с вкусен сос

Зелеви сарми с вкусен сос

16.12.2025
Какво да направим, ако често страдаме от подуване на корема?

Какво да направим, ако често страдаме от подуване на корема?

16.12.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?