Виенски шницел с гриловани зеленчуци и чеснов сос


Днес в „Обичам те, храна!“ ще ви представя едно нетипично предложение за летния сезон. Малко по-калорично, но пък адски вкусно. Една великолепна комбинация от добре овкусено месо, зеленчуци и домашно приготвен чеснов сос.

Виенски шницел с гриловани зеленчуци и чеснов сос

АнаТоли Николов
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. свински шницел
  • 1 бр. тиквички
  • 2 бр. зелена чушка
  • 1 с.л. майонеза (лека)
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 1 ск. чесън
  • 2 бр. яйца
  • 50 г пармезан
  • 20 г галета
  • 5 с.л. олио
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:
На виенските шницели:
След като се измият и почистят (при нужда), шницелите се овкусяват с черния пипер и солта. Всеки шницел се овалва във вече разбитите яйца, след това се овалва и в сместа от настъргания пармезан и галета, а за финал се запържва в нагорещено олио – до получаване на златист загар.

На зеленчуците:
Тиквичките и чушките се почистват и нарязват на едро. Запичат на грил тиган или скара. По избор може да ги посолите преди запичане.


На соса:
В дълбок съд смесваме майонезата, млякото и наситно нарязания чесън – до получаването на хомогенна смес.

Шницелите се сервират заедно със зеленчуците, а сосът може да се поднесе отделно от зеленчуците или по желание да се комбинират заедно.

Бон апети!


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *