Руло от свинско филе на еър фрайър


Сочно, ароматно и лесно за приготвяне руло от свинско филе, приготвено в еър фрайър. Перфектно за специална вечеря или уикенд гощавка.

Споделете и вашето любимо ястие
в групата ни „Общност: Домашни вкусотийки

Руло от свинско филе на еър фрайър

Руло от свинско филе на еър фрайър

Радослав Радославов
Време за готвене: 50 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

За рулото:

  • 1.3 кг свинско филе
  • 100 г прошуто или бекон (нарязано на ситно)
  • 100 г кисели краставички (нарязано на ситно или настъргани)
  • 60 г чедър (настърган или нарязан на кубчета)
  • 50 г кашкавал (настърган)
  • 1-2 с.л. горчица
  • ½ ч.л. кимион
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • олио или зехтин

За гарнитурата:

  • 300 г гъби (нарязани на едро)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • 1-2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Изчистете и изтънете свинското филе така, че да получите голям правоъгълен лист месо. Намажете равномерно с горчица.

Смесете нарязаните прошуто, кисели краставички, чедър, кашкавал и кимион. Разпределете плънката равномерно върху месото.


Навийте стегнато на руло и фиксирайте с клечки за зъби или готварски конец. Намажете рулото с мазнина и овкусете със сол и черен пипер.

Овкусете гъбите със сол, черен пипер и зехтин. Поставете рулото в кошницата на еър фрайъра и добавете около него гъбите. Гответе на 200°C за 20 минути. След това обърнете рулото, намажете с още малко мазнина и печете още 15 минути.

Съвет за сервиране:

Оставете готовото руло от свинско филе да почине 5–10 минути преди нарязване. Поднесете го с гарнитурата от гъбите и по желание – със свежа салата или картофено пюре.

Общност: Домашни вкусотийки

„Общност: Домашни вкусотийки“ е групата ни във Facebook, в която всички любители на вкусната храна могат да споделят своите кулинарни творения. А ние ще представим домашните ви вкусотии на читателите на електронното списание © След 5.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *