Днес ще приготвим панирани охлюви. Преди обаче да пристъпим към панирането, охлювите трябва се оставят 2-3 дни, за да се изчистят сами. Това можете да направите в тенджера с тежки капаци, за да не излязат, или в надупчени бутилки от вода.
Измийте охлювите обилно с вода и варете в подсолена вода охлювите в тенджера до готовност, като отпенвате от време на време. Това ще отнеме около 2 часа. След като се охладят, с вилица внимателно се изважда месестата част заедно с червото от черупката.
За да се почисти се премахва тъмната мека част и остава само месестата част, мускулът. Някои по-малки охлюви може да са излезли от черупката при варенето. Те също се почистват и се пристъпва към панирането. Как се панират охлюви?
Вкусна идея от Меrudia.bg
Начин на приготвяне:
Охлювите се овалват в брашното, разбитите с щипка сол яйца, галета и пак яйце. Пържат се в сгорещено олио до златисто.
Може да поднесете готовите панирани охлюви с лимон или поръсени с магданоз или ситно нарязан пресен лук, по желание. Чудесно си партнират с добре охладена бира! Наздраве!
За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.