Отново сме в сезона на свинското месо (поне у нас е така), но въпреки това времето навън все още е добро за разходки. Какъв е изводът? Трябва да приготвим нещо от свинско месо, което обаче става бързо! ОК! Бързи шницели с резене.
Вкусна идея от Меrudia.bg
Бързи шницели с резене, чесън и копър
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо (изтънено за шницели)
- 1 с.л. зехтин (допълнително 1-2 с.л. за пърженето)
- 1 с.л. семена от резене
- шарен пипер (на вкус)
- сол (на вкус)
- 3 стръка копър (пресен)
- 2 с.л. лимонов сок (прясно изцеден)
Начин на приготвяне:
Месото се осолява и се поръсва с шарения пипер. Окрехкотява се. Поръсва се със семената от резенето, копъра, зехтина и лимоновия сок. Оставя се за няколко часа в хладилник, за да поеме ароматите от подправките.
Овкусените шницели с резене се пържат до златисто в предварително загрят тиган с малко зехтин.
За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.