Бързи шницели с резене


Отново сме в сезона на свинското месо (поне у нас е така), но въпреки това времето навън все още е добро за разходки. Какъв е изводът? Трябва да приготвим нещо от свинско месо, което обаче става бързо! ОК! Бързи шницели с резене.

Вкусна идея от Меrudia.bg

Бързи шницели с резене

Бързи шницели с резене, чесън и копър

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 20 минути
Време за изчакване: 5 часа
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 500 г свинско месо (изтънено за шницели)
  • 1 с.л. зехтин (допълнително 1-2 с.л. за пърженето)
  • 1 с.л. семена от резене
  • шарен пипер (на вкус)
  • сол (на вкус)
  • 3 стръка копър (пресен)
  • 2 с.л. лимонов сок (прясно изцеден)

Начин на приготвяне:

Месото се осолява и се поръсва с шарения пипер. Окрехкотява се. Поръсва се със семената от резенето, копъра, зехтина и лимоновия сок. Оставя се за няколко часа в хладилник, за да поеме ароматите от подправките.


Овкусените шницели с резене се пържат до златисто в предварително загрят тиган с малко зехтин.

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ