Шкембе с език на фурна


Всички, които обичат шкембе чорба ще харесат и следващата ми рецепта за шкембе с език на фурна. Ключовото е да си купите качествено шкембе и език и да ги сварите добре. Продават окрехкотено шкембе, но аз лично не го предпочитам.

Най-добре е да използвате тенджера под налягане или да варите часове наред. Само така ще сте сигурни, че шкембето и езикът са сварени добре. Още докато е топъл телешкият език, трябва да го обелите, защото в противен случай е много по-трудно.

Вкусна идея от Меrudia.bg


Шкембе с език на фурна

Шкембе с език на фурна

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 3 часа
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • кг телешко шкембе
  • 1 бр. телешки език
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 с.л. червен пипер
  • 3-4 с.л. кашкавал (настърган)
  • черен пипер (на вкус)
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Езикът се сварява добре с 1 дафинов лист и се обелва. След това заедно със свареното шкембе се нарязват на парченца. Прибавя се сол, черен пипер и червен пипер. Обърква се добре.

Всичко се прехвърля в тавичка за печене като се добавя съвсем малко вода, от тази, в която е вряло шкембето. Пече се около 40 минути, като накрая се поръсва с кашкавал и се запича.

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ