Всички, които обичат шкембе чорба ще харесат и следващата ми рецепта за шкембе с език на фурна. Ключовото е да си купите качествено шкембе и език и да ги сварите добре. Продават окрехкотено шкембе, но аз лично не го предпочитам.
Най-добре е да използвате тенджера под налягане или да варите часове наред. Само така ще сте сигурни, че шкембето и езикът са сварени добре. Още докато е топъл телешкият език, трябва да го обелите, защото в противен случай е много по-трудно.
Вкусна идея от Меrudia.bg
Начин на приготвяне:
Езикът се сварява добре с 1 дафинов лист и се обелва. След това заедно със свареното шкембе се нарязват на парченца. Прибавя се сол, черен пипер и червен пипер. Обърква се добре.
Всичко се прехвърля в тавичка за печене като се добавя съвсем малко вода, от тази, в която е вряло шкембето. Пече се около 40 минути, като накрая се поръсва с кашкавал и се запича.
За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.

