Печен патладжан със синьо сирене


Днешната рецепта е за едно бързо и непретенциозно предястие (а защо не и основно ястие) със сезонни продукти. Хубаво е зеленчуците да бъдат със сравнително еднаква дебелина, за да се получи красива порция.

Вижте всички рецепти отС дъх на Mimoza

Печен патладжан със синьо сирене

Мария Николова
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Предястие
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. патладжани (средно големи)
  • 1 бр. тиквички
  • 2 бр. домати
  • 100 г синьо сирене
  • зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

Патладжаните и тиквичката се почистват и нарязват на колелца с дебелина около 1 пръст. Посоляват се и се оставят за 30 минути. След това се подсушават с кухненска хартия. Доматите също се нарязват на колелца.


Върху застлана с хартия за печене тава се слага резен патладжан, върху него домат, после тиквичка и се завършва с патладжан. Запичат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това се поръсват с натрошено синьо сирене и се запичат за още 5 минути.

Печен патладжан със синьо сирене
Мария Николова

Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ