С любопитство към изтънчения вкуси и майсторство в изпълнението, „Вкусноландия“ ни представя своите прекрасни кюфтенца със скрито късче моцарела в тях. Невероятни са, опитайте ги! 🙂
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесваме каймата с подправките, нарязаните на ситно бекон, праз и настъргания морков. Оставяме каймата да приеме вкусовете за около час.
Оформяме малки топчета в длан и в средата слагаме по едно кубче моцарела. Оформяме малки кюфтенца и ги подреждаме в тавичка застлана с хартия за печене. Намазваме всяко кюфтенце с олио с помощта на четка.
Печем на фурна или в еър фрайър за около 15-20 минути на 170-180 градуса. Поднасяме с подходящ сос.

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.