Разкопки в древни селища доказват, че още в преди стотици години месото…
Макарони се наричат тръбовидни тестените изделия, част от традиционната италианска кухня. Произвеждат…
Патладжанът се е родил в тропическа Азия, после прескочил в Европа, където…
Тази торта е много лесна и сигурна (в смисъл, че няма какво…
През последните години все по-активно в кулинарните рецепти се настаниха чери доматите.…
Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини…
Според речниците "крем брюле" означава "горéн крем". Представлява десерт от яйчен крем,…
Шампанското е пенливо вино, произведено чрез вторична ферментация. Наименованието му произлиза от…
Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Според някои…
Хлябът съдържа пълния спектър от необходимите за човека хранителни вещества. У нас…
Привържениците на народната медицина са сигурни, че зелето може да замести цяла…
Пилешкото месо съдържа 15-18% белтъчини, а мазнините са едва 4%. То е…
Сачът представлява кръгла глинена плоча, с по-висок ръб по края. В българската…
Името на кускуса идва от магрибската арабска дума "ксуксу", което пък в…
Приготвянето на пандишпан е може би най-лесната и същевременно най-трудната рецепта за…
Баницата е едно от 10-те традиционни български ястия, които преди време попаднаха…
Преди време ви представихме оригиналната рецепта за Кекс от кайма или ''Руло…
Като страна в умерения континентален пояс българската земя е богата на зеленчуци…
Студените супи са едни от най-любимите храни в горещите летни дни. И…
Фасул е общото име на група бобови растения, произлизащи от Централна и…
За турската кухня може да се говори много - за уникалните вкусовете…
Sign in to your account