Подобно на бадема и лешникът има богата история. Смята се, че дървото…
Ананасът е тропически плод, за чиято родина се смята Южна Америка. Днес…
Преди три хиляди години в домовете на богатите китайци са поднасяли изискан…
Според родната традиция в разгара на всяко сватбеното тържество се разиграват “даровете…
Патладжанът, наричан още син домат, се използва широко като зеленчук в готварството.…
Крокетите (от френски croquette) са парчета храна като кайма, сирене или зеленчуци,…
Свинското месо е един от най-често употребяваните за храна от хората видове…
Разкопки в древни селища доказват, че още в преди стотици години месото…
Макарони се наричат тръбовидни тестените изделия, част от традиционната италианска кухня. Произвеждат…
Патладжанът се е родил в тропическа Азия, после прескочил в Европа, където…
Тази торта е много лесна и сигурна (в смисъл, че няма какво…
През последните години все по-активно в кулинарните рецепти се настаниха чери доматите.…
Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини…
Според речниците "крем брюле" означава "горéн крем". Представлява десерт от яйчен крем,…
Шампанското е пенливо вино, произведено чрез вторична ферментация. Наименованието му произлиза от…
Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Според някои…
Хлябът съдържа пълния спектър от необходимите за човека хранителни вещества. У нас…
Привържениците на народната медицина са сигурни, че зелето може да замести цяла…
Sign in to your account