Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Лешникова торта с малини и боровинки

Подобно на бадема и лешникът има богата история. Смята се, че дървото…

Хавайски шишчета с пилешко филе и ананас

Ананасът е тропически плод, за чиято родина се смята Южна Америка. Днес…

Плодов млечен шейк

Основното съдържание на млечните коктейли е мляко - прясно или кисело, с…

След 5

Домашен ванилов сладолед

Преди три хиляди години в домовете на богатите китайци са поднасяли изискан…

След 5

Супа от леща

У нас, както и в много страни на изток, като Русия, Турция…

След 5

Кифлички “Рози“

Кифлички се приготвят в най-различни краища на планетата. Има ги в руската,…

След 5

Кумско пиле

Според родната традиция в разгара на всяко сватбеното тържество се разиграват “даровете…

След 5

Козунак „Галя“

Въпреки че често асоциираме козунака с празника Великден, факт е, че той…

След 5

Патладжан кебап или Ветрило

Патладжанът, наричан още син домат, се използва широко като зеленчук в готварството.…

След 5

Капама

Капамата е традиционно българско национално ястие приготвяно в котловината по поречието на…

След 5

Крокети с кашкавал

Крокетите (от френски croquette) са парчета храна като кайма, сирене или зеленчуци,…

Специалитет „Царска шатра“

Свинското месо е един от най-често употребяваните за храна от хората видове…

След 5

Малинова торта

Малините са плодове с приятен цвят и неустоим вкус. Историята им в…

Гювечета по селски (или гювечета с името, каквото има в хладилника)

Разкопки в древни селища доказват, че още в преди стотици години месото…

След 5

Мусака от макарони

Макарони се наричат тръбовидни тестените изделия, част от традиционната италианска кухня. Произвеждат…

След 5

Шницели от патладжани

Патладжанът се е родил в тропическа Азия, после прескочил в Европа, където…

След 5

15-минутна тропическа торта за начинаещи

Тази торта е много лесна и сигурна (в смисъл, че няма какво…

След 5

Бобена салата с чери домати

През последните години все по-активно в кулинарните рецепти се настаниха чери доматите.…

След 5

Лесна бисквитена торта с шоколад

Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини…

След 5

Крем брюле с кроасани

Според речниците "крем брюле" означава "горéн крем". Представлява десерт от яйчен крем,…

След 5

Салата „Лятна авантюра“

Лятото е към финала си, а точно то е сезонът, който със…

След 5

Зеленчукова крем супа

Крем супата е едно от най-лесните и бързи решения, когато ни е…

След 5

Боб на фурна в гювеч

След векове кръстоски и подбор днес светът познава над 170 сорта фасул,…

След 5

Кюфтенца с картофи и броколи

Кюфтето е ястие от смляно на кайма месо във форма на топче…

След 5

Коктейл с шампанско и малини

Шампанското е пенливо вино, произведено чрез вторична ферментация. Наименованието му произлиза от…

След 5

Вкусни соленки с праз и маслини

Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Според някои…

След 5

Руло „Усмивка“

Сметаната е млечен продукт, който може да се използва в ястия и…

След 5

Пълнен хляб

Хлябът съдържа пълния спектър от необходимите за човека хранителни вещества. У нас…

След 5

Салата-руло от прясно зеле

При­вър­же­ни­ци­те на на­род­на­та ме­ди­ци­на са си­гур­ни, че зе­ле­то мо­же да за­мес­ти ця­ла…

След 5

Редена запеканка

Запеканката е лесно ястие с незабравим вкус и аромат. Историята ѝ е…

След 5