Има рецепти, които не вдигат шум, но вършат велика работа. Тези пилешки кюфтенца не се перчат със сосове и украси – те просто се появяват, върху тава, в правилния момент, и всичко друго спира.
Смесваш няколко съвсем обикновени продукта, оставяш ги да се сприятелят в хладилника и после ги пускаш във фурната, където се случва магията. Без много дандания. Само вкус, уют и онова „ммм“, което идва от хората около масата.
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Пилешки кюфтенца на фурна
Необходими продукти:
- 500 г пилешка кайма
- 1 бр. яйце
- 3 с.л. брашно
- 2 стръка пресен лук
- 1 бр. морков (настърган)
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
- кимион (на вкус)
- чубрица (на вкус)
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти и омесваме каймата. Оставяме да престои за около час в хладилника. Оформяме малки кюфтенца и ги поставяме върху намаслена тава. С помощта на четка намазваме кюфтенцата с олио. Печем нашите пилешки кюфтенца до златисто!
Щом са готови, остави ги за минутка да си поемат дъх извън фурната – точно колкото да си сипеш нещо студено и да подготвиш гарнитурата. Тези ароматни пилешки кюфтенца вървят с всичко: картофено пюре, любим сос, свежа салата, дори с лъжица кисело мляко и парче хляб. А най-хубавото? На следващия ден са още по-добри. Ако останат.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.