Пилешки кюфтенца на фурна


Има рецепти, които не вдигат шум, но вършат велика работа. Тези пилешки кюфтенца не се перчат със сосове и украси – те просто се появяват, върху тава, в правилния момент, и всичко друго спира.

Смесваш няколко съвсем обикновени продукта, оставяш ги да се сприятелят в хладилника и после ги пускаш във фурната, където се случва магията. Без много дандания. Само вкус, уют и онова „ммм“, което идва от хората около масата.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия


Пилешки кюфтенца на фурна

Анелия Терзиева
Време за готвене: 45 минути
Време за изчакване: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 500 г пилешка кайма
  • 1 бр. яйце
  • 3 с.л. брашно
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 бр. морков (настърган)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • кимион (на вкус)
  • чубрица (на вкус)

Начин на приготвяне:

Пилешки кюфтенца на фурна

Смесваме всички продукти и омесваме каймата. Оставяме да престои за около час в хладилника. Оформяме малки кюфтенца и ги поставяме върху намаслена тава. С помощта на четка намазваме кюфтенцата с олио. Печем нашите пилешки кюфтенца до златисто!

Щом са готови, остави ги за минутка да си поемат дъх извън фурната – точно колкото да си сипеш нещо студено и да подготвиш гарнитурата. Тези ароматни пилешки кюфтенца вървят с всичко: картофено пюре, любим сос, свежа салата, дори с лъжица кисело мляко и парче хляб. А най-хубавото? На следващия ден са още по-добри. Ако останат.

Пилешки кюфтенца на фурна
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *