© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Майли Сайръс влиза в "Аватар: Огън и пепел"

    Майли Сайръс влиза в „Аватар: Огън и пепел“

    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Дейвид Гета, Теди Суимс и Tones And I с "Gone Gone Gone"

    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Дейвид Гета, Теди Суимс и Tones And I с „Gone Gone Gone“

    Лидия Ганева е нежна и категорична: „Няма да се променя за теб“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    STANN и „Пак да си моя“: когато музиката среща фантазията
    11.11.2025
    Крис Айзък идва за първи път в България
    11.11.2025
    Гръцката кралица на попа Деспина Ванди с грандиозен концерт в София
    11.11.2025
    Jonas Brothers посрещат празниците с „Coming Home This Christmas“
    10.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    12.11.2025
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    08.11.2025
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    05.11.2025
    Тест: какво виждате на рисунката?
    Тест: какво виждате на рисунката?
    29.10.2025
    След 5 ноември: край на трудностите за три зодиакални знака
    28.10.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Швейцарски меренг

24Kitchen​
24Kitchen​
23.06.2025
Сподели във

Има десерти, които се раждат от бързината на вдъхновението – и други, които изискват търпение, тишина и нежност. Швейцарският меренг принадлежи на втория свят. Той не просто се приготвя – той се изгражда, слой по слой, с ръце, които внимават, и сърце, което не бърза.

Неговият произход води към подножието на Алпите, където точността и финесът не са прищявки, а начин на живот.

Швейцарският меренг не се рони, не се пука, не се крие. Той е дисциплиниран и издръжлив, с идеална структура за маслен крем, торти или финални щрихи върху тартове и печива. Но най-вече – той е доказателство, че когато вложиш внимание и нежност в нещо на пръв поглед просто, можеш да постигнеш съвършенство.

Швейцарски меренг

Швейцарски меренг

Донал Скиън
Време за готвене: 2 часа часа 30 минути минути
Ястие: Десерт
Кухня: Швейцарска
Порции:10

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. белтък
  • 325 г захар (фина)
  • 1 ч.л. оцет (бял, винен)

За шоколадовия сос:

  • 100 г шоколад (натурален)
  • 30 г масло (със сол)
  • 50 г пудра захар
  • 75 мл сметана (пълномаслена, течна)

За гарниране:

  • 300 мл сметана (пълномаслена, течна)
  • 1 ч.л. ванилова паста
  • 500 г сладолед (ванилов)
  • златен прах

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 110 градуса (с вентилатор). Постелете 2 плоски тави с хартия за печене.

Сипете белтъците в чиста и суха метална или стъклена купа и ги разбийте с помощта на миксер, до образуването на меки връхчета. Добавете постепенно захарта, при непрекъснато разбиване. След това добавете и оцета, на тънка струйка, без да спирате да разбивате. Увеличете скоростта на миксера и разбивайте в продължение на 4-5 минути, докато се образува лъскава и гъста смес.


С помощта на голяма лъжица сипвайте от белтъчната смес в тавите. Оформете нещо като гнезда, с лека вдлъбнатина по средата, на разстояние едно от друго. Поставете във фурната и печете 2 ч. и 30 минути. След това открехнете вратата на фурната и оставете меренга да изстине напълно вътре.

За шоколадовия сос начупете шоколада в стъклена купа и добавете маслото. Поставете купата на водна баня. Щом продуктите се разтопят, дръпнете от огъня и добавете пудрата захар, като я пресявате. Разбъркайте и добавете сметаната. Разбъркайте до гладкост.

Разбийте сметаната заедно с ваниловата паста до полуплътност. Поставете я в хладилник. Извадете сладоледа от фризера.

подредете 4 целувки върху поднос за торта. Върху тях сипете няколко лъжици бита сметана. След това подредете 4 топки сладолед. Поставете втори ред от 4 целувки, върху тях още сметана и още сладолед. Най-отгоре полейте с шоколадов сос, ядки и златен прах.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenванилова пастазахарзлатен прахмаслооцетпудра захарсладоледсметанашоколадяйца
Предишна Дъфи 23 юни: Честит рожден ден, Дъфи!
Следваща Напитките, които всеки турист в Европа трябва да опита Напитките, които всеки турист в Европа трябва да опита
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Какво можем да ядем по време на Коледните пости: наръчник за гладни, смели и леко объркани

Какво можем да ядем по време на Коледните пости: наръчник за гладни, смели и леко объркани

16.11.2025
Петко Петков (Трамвай №5)

16 ноември: Честит рожден ден, Петко Петков (Трамвай №5)!

16.11.2025
Давид е големият победител в седмия сезон на "Big Brother"

Давид е големият победител в седмия сезон на „Big Brother“

16.11.2025
Знаците, че той иска нещо повече от приятелство

Знаците, че той иска нещо повече от приятелство

15.11.2025
Най-добрите витамини за хубави коса, кожа и нокти

Най-добрите витамини за хубави коса, кожа и нокти

15.11.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Най-добрите витамини за хубави коса, кожа и нокти

Най-добрите витамини за хубави коса, кожа и нокти

15.11.2025
Знаците, че той иска нещо повече от приятелство

Знаците, че той иска нещо повече от приятелство

15.11.2025
Спортът води до ментални проблеми при мъжете

Спортът води до ментални проблеми при мъжете

15.11.2025
Петко Петков (Трамвай №5)

16 ноември: Честит рожден ден, Петко Петков (Трамвай №5)!

16.11.2025
9 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

9 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

14.11.2025
Давид е големият победител в седмия сезон на "Big Brother"

Давид е големият победител в седмия сезон на „Big Brother“

16.11.2025
Кайзершмарн

Тайната на кайзершмарн: любимият десерт на австрийските императори

15.11.2025
Майли Сайръс влиза в "Аватар: Огън и пепел"

Майли Сайръс влиза в „Аватар: Огън и пепел“

14.11.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
автомобили

Как да накараме колата да харчи по-малко гориво?

Тихомир Милков
18.10.2025
Между страха и свободата: Нина Николина изпя "Страх от високо"

Между страха и свободата: Нина Николина изпя „Страх от високо“

Василена Гатева
06.11.2025
DJ Dian Solo: Да си диджей е да работиш с емоциите на хората

DJ Dian Solo: Да си диджей е да работиш с емоциите на хората

05.11.2025
Dr. Alban

Историите на успеха: Dr. Alban

08.11.2025
Защо празът е полезен?

Защо празът е полезен?

09.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?