Скандинавски хляб от ядки и семена

24Kitchen​

Днес ви представяме една от страхотните рецепти на Мери Бери – скандинавски хляб от ядки и семена. Семпла като продукти, но с вкус, който може да изненада и най-претенциозните гости, тази рецепта е доказателство защо Мери е любима на милиони.

Скандинавски хляб от ядки и семена

Скандинавски хляб от ядки и семена

Мери Бери
Време за готвене: 1 час
Ястие: Тестени
Кухня: Скандинавска
Порции:1 хляб

Необходими продукти:
  

  • 4 бр. яйца
  • олио
  • 3 с.л. зехтин
  • 50 г фурми (меки, сушени и без костилки)
  • 1 ч.л. морска сол
  • 75 г тиквено семе
  • 75 г слънчогледово семе
  • 150 г орехи пекан (сурови)
  • 50 г сусам (белен)
  • 3 с.л. чиа

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 100 градуса (с вентилатор). Намажете с мазнина дъното и стените на форма за хляб (обем 900 г) и застелете с хартия за печене.

В купа разбийте яйцата. Към тях добавете зехтина, нарязаните фурми, двата вида семки, нарязаните орехи (може да използвате и обикновени орехи), сусама и чиата. Разбъркайте добре.


Изсипете сместа във формата. Печете 45-50 минути. Сместа по средата на формата трябва да е станала твърда.

Оставете хляба да изстине 5 минути във формата, след това го извадете и го поставете върху решетка да изстине напълно. Нарежете готовия скандинавски хляб от ядки и семена на филии и поднесете.

Скандинавски хляб от ядки и семена
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *