Чушки бюрек с топено сирене


Чушки бюрек са едно от любимите ми ястия от детството. Можете да изпечете и да обелите чушките от предния ден. Независимо как ги печете – дали с чушкопек, във фурната, на котлона, трябва да внимавате да не ги разкъсате, докато ги белите, защото вероятността плънката да изпадне по време на панирането е доста сериозна.

Наскоро попаднах на топеното сирене с подправки и съм очарована. В кутийката имаше по 4 сиренца от два вида – едното е с по-изчистен вкус, по-натурално, а другият вид (любимият ми) е със зеленикав цвят и божествен аромат на подправки. Дори и само намазано на сухар сиренето е божествено, но аз реших да го комбинирам с извара и го използвах за плънка на чушки бюрек.

По желание в плънката можете да сложите 1-2 с.л. домати (настъргани) или доматено пюре. На мен лично чушките бюрек ми харесват повече, когато в плънката има домати, но това е въпрос на вкус. По същия начин стои въпросът с магданоза в плънката.

Разбира се, ако нямате топено сирене у дома, можете да приготвите и чушките бюрек по класическата рецепта или тези с крема сирене. Според различните рецепти чушките бюрек се пълнят с различно количество плънка. Аз може би слагам една идея повече плънка от обичайното, като внимавам да не изпадне при панирането.

Вкусна идея от Меrudia.bg


Чушки бюрек с топено сирене

Чушки бюрек с топено сирене

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 35 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 10 бр. червени чушки (изпечени и обелени)
  • 5 бр. топено сирене (триъгълничета)
  • 250 г извара
  • галета (за овалване)
  • 4 бр. яйца (за панировката)
  • зехтин или олио (за пържене)
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Топеното сирене се нарязва на малки парченца и се обърква с изварата.

Чушките се почистват добре и се пълнят с плънката.

Чушките се овалват в галетата и след това в яйцето и се запържват в сгорещената мазнина. По желание можете да потопите още веднъж чушките в галета и яйце.

Готовите чушки се посолявт. Могат да се сервират както топли, така и студени.

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ