Дроб по венециански

Лео Бианки

В различните национални кухни черният дроб се консумира, приготвен по различен начин – варен, пържен, печен, паниран. С малки изключения в азиатската кухня, където се използва и сурово-сушен.

Широко разпространен е методът на приготвяне на чернодробни пастети. В българската кухня черният дроб се приготвя по различни начини, но винаги си консумира след термична преработка.

Сред най-известните ястия, в които се влага дроб са дроб сарма и бахур. В някои райони на страната при клане на коледно прасе, нарязан черен дроб се завива в оментум (було) като сарми и се пече на фурна. Дробът е един от най-хранителните и евтини животински продукти, приготвя се лесно и бързо.

Необходими продукти:
500 г телешки дроб
2 глави бял лук
30 г масло
2 с.л. оцет
зехтин
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки резени и ги запържете в масло и зехтин на тих огън. Разбърквайте периодично, за да предотвратите полепването на лука по тигана.

След около 10 мин., когато лукът е вече омекнал, добавете оцета и парчетата дроб, предварително почистени от кожата. Оставете да се готви около 5 мин. на силен огън.

Подправете със сол и черен пипер и извадете парчетата от тигана. Сервирайте дроба по венециански с топлия сос и лука.

Лео Бианки

Лео Бианки е певец, готвач и телевизионен водещ. Той е първият чужденец в Big Brother България. Скоро след края на шоуто пеещият готвач записва няколко парчета с Део и става водещ на готварското предаване „Какво ви забърка Лео“, което се излъчва от 2010 до 2013 година по ТВ7.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ