Започвайки с изисканата сладост на екзотичната кокосова панакота, тази рецепта оживява с блясъка на свежо сорбе от маракуя. Преживейте вълнуващо пътешествие с вкуса на тропически плаж.
Допълнете изживяването с нюансите на мескал (алкохолна напитка, направена от агаве), които придават изискан завършек на тази уникална десертна симфония. Представете си вкусова експлозия, която ще остави впечатление на всеки почитател на десерти.
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Къртис СтоунНеобходими продукти:
- 2 ч.ч. кокосово мляко
- 1 ч.л. желатин (на прах)
- 3 с.л. захар
- 500 г манго (замразено, на кубчета)
- 100 г маракуя (пюре)
- 50 г кокосова вода
- 50 г мескал
- 1 с.л. сироп (от агаве)
За гарниране:
- 2 бр. маракуя
- мента (микро листа)
Начин на приготвяне:
За панакотата в купичка сипете 1/2 ч.ч. кокосово мляко и върху него поръсете желатина. Разбъркайте леко и оставете за 15 минути.
В касеролка сипете 1 ч.ч. кокосово мляко заедно със захарта и я загрейте, без да завира. Добавете набъбналия желатин при топлото мляко и разбъркайте енергично с помощта на тел за минута. Може да пресипете сместа в купа, за да се уверите, че желатинът се е разтворил напълно. Върнете отново в касеролата. Добавете последната ½ ч.ч. кокосово мляко и разбъркайте. Дръпнете от огъня.
Разпределете сместа в стъклени чаши на столче, като я прецедите. След като панакотата изстине на стайна температура, поставете чашите в хладилник за 8 часа.
За сорбето сложете замразените кубчета манго в блендер или кухненски робот, добавете прецеденото пюре от маракуя, кокосовата вода, сиропа от агаве и мескала. Пасирайте до гладкост и пресипете сместа в кутия с капак. Поставете във фризер за 30 минути.
Върху едната половина на панакотата разпределете издълбаната вътрешност на ½ маракуя и поръсете с листенца мента. В другата половина сложете пълна супена лъжица сорбе.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.