Паниран карфиол на фурна със сметанов сос


За днес „Вкусноладния“ ни е приготвила идея за вкусно мезе или лека вечеря, идеална добавка към бира или чаша вино – паниран карфиол на фурна със сметанов сос. Приготвяме го бързо и се редим около масата. Опитайте! 🙂

Паниран карфиол на фурна със сметанов сос

Паниран карфиол на фурна със сметанов сос

Анелия Терзиева
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • ½ глава карфиол
  • 1 к.ч. галета (или хлебни трохи)
  • 50 г сирене (пармезан или пекорино)
  • 1 бр. яйце
  • червен пипер (пушен)
  • олио (за намазване)

За соса:

  • чесън (сух)
  • сушени домати
  • 150 г заквасена сметана
  • копър (пресен)
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесваме заедно трохите, малко сух чесън, черен пипер, пушен червен пипер  и сиренето. Измитият и накъсан на малки розички карфиол, потапяме последователно в разбитото яйце и така приготвената панировка.

Поставяме ги върху решетка, предварително намазана с мазнина и самата решетка поставяме в тава.


Печем за около 15-20 минути до получаване на златист загар. За да завършим нашия паниран карфиол на фурна със сметанов сос, приготвяме дип от заквасена сметана, която пасираме заедно със сушените домати, малко сол, сух чесън и пресен копър и в него топваме апетитния карфиол.

Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *