Бях напът да ви зарадвам с поредната интересна рецепта за смути, но, като се замислих, вероятно ви е омръзнало от толкова модерни и нашумели напоследък ястия и напитки. 🙂 Диетите са си диети, но и хубавата, вкусна и засищаща храна не трябва да се игнорира.
Представям ви любима рецепта, която приготвям винаги, когато се чудя какво да сготвя за вечеря. Всички вкъщи сме големи почитатели на пилешките дробчета, а приготвени точно по този начин ги обожаваме. А рецептата за смутито – другата седмица. 😉
Вижте всички рецепти от „Вкусотийките на Jolie“
Пилешки дробчета по селски
Необходими продукти:
- 500 г пилешки дробчета
- 500 г лук
- 300 г чушки (зелени и червени, печени)
- 300 г домати (зрели и настъргани)
- 1/2 вр. магданоз
- 4 с.л. олио
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. захар
- черен пипер (на вкус)
- сол (на вкус)
Начин на приготвяне:
Измийте добре пилешките дробчета в гевгир под течаща вода. Сипете ги в голям тиган с половината олио и ги гответе, докато се изпари напълно водата им. Разбърквайте ги от време на време. Щом започнат да се запичат, налейте и останалото олио и добавете нарязания на полумесеци кромид лук. Разбъркайте и гответе до омекване на лука. Отстранете от котлона и сипете дробчетата в гювеч.
Нарежете на дребно печените чушки и ги добавете в гювеча заедно с доматите и нарязания на ситно магданоз. Подправете с черен пипер, сол, захарта и червения пипер. Разбъркайте добре и сложете да се запече в леко затоплена фурна и след това я увеличете на 200 градуса. Гответе около 15 мин.
Още рецепти на Jolie може да откриете в блога ѝ „Манджичките на Jolie“
За Ирина (Jolie) кулинарията е нещо повече от любов към храната – тя е необяснима страст и удоволствие да създаваш изкуство. А резултатите са проверени и вкусни. Не винаги лесни, но гарантирано апетитни!

