Рулца с наденица

24Kitchen​

Има нещо дълбоко успокояващо в едно рулце с наденица. Без показност, без преструвка – само тънък пласт маслено бутер тесто, което обгръща ароматна, щедро подправена плънка. Когато се пекат, кухнята не само ухае – тя се усмихва.

Хапни ги още топли, може би с лъжичка дижонска горчица или сладко луково чътни. Не заради някакъв ритуал, а защото вкусът им го заслужава. Тези рулца не търсят внимание – те го печелят, с всяка усмивка след нея.

Рулца с наденица

Рулца с наденица

Марк Мориарти
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Английска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 100 г месо (за наденица)
  • 100 г свинска кайма
  • 100 г кървавица
  • 1 с.л. семена от резене
  • 1 бр. ябълка (зелена)
  • 6 г сол
  • 1 ч.л. черен пипер (смлян)
  • 275 г бутер тесто
  • 2 бр. жълтък

Начин на приготвяне:

В купа сложете свинската кайма, вътрешността на свинска наденица и натрошената кървавица. Обелете ябълката, отстранете вътрешността ѝ и семките и я нарежете на малки кубчета. Добавете я при месото.

В загрят тиган сипете семената от резене и ги запечете, докато започнат да отделят аромат. Смелете ги в кафемелачка или блендер на прах.

Добавете смлените семена от резене, солта и черния пипер към сместа с кайма. Разбъркайте много добре.


Разточете леко бутер тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го върху лист хартия за печене. Намажете тестото с предварително разбит жълтък. По средата му сложете оформената на дебела наденица смес от кайма. Прегънете тестото на две и притиснете внимателно по края, за да излезе въздуха. С помощта на вилица оформете краищата. Изрежете излишното тесто заедно с хартията под него. Поставете рулото в плоска тава, а след това във фризера за 5-6 минути.

Извадете рулото и го намажете с разбити жълтъци. Направете украса с помощта на острието на малък нож – успоредни линии по повърхността, вълнообразни линии отстрани.

Загрейте фурната на 220 градуса за 10 минути. Поставете тавата да се загрее за 5 минути. Извадете я и поставете в нея рулото с наденица заедно с хартията за печене. Печете на 200 градуса 20-25 минути. Оставете рулото да изстине върху решетка.

Нарежете рулото на дебели парчета и поднесете.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ