© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Боро Първи и Тита се завърнаха като дует в "Жесток?"

    Боро Първи и Тита се завърнаха като дует в „Жесток?“

    Мерилин Менсън

    Мерилин Менсън идва за Hills Of Rock 2026

    Михаела Филева посреща Коледа със своя версия на хита "Santa Tell Me"

    Михаела Филева посреща Коледа със своя версия на хита „Santa Tell Me“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    D2 се събират отново: големият реюниън идва през декември
    19.11.2025
    Майли Сайръс влиза в „Аватар: Огън и пепел“
    14.11.2025
    STANN и „Пак да си моя“: когато музиката среща фантазията
    11.11.2025
    Крис Айзък идва за първи път в България
    11.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Чингис хан - чудовище или иноватор?
    Чингис хан – чудовище или иноватор?
    18.11.2025
    Тежки уроци и големи промени за 5 зодии в края на 2025 година
    Тежки уроци и големи промени за 5 зодии в края на 2025 година
    17.11.2025
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    12.11.2025
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    08.11.2025
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    05.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Рулца с наденица

24Kitchen​
24Kitchen​
03.11.2025
Сподели във

Има нещо дълбоко успокояващо в едно рулце с наденица. Без показност, без преструвка – само тънък пласт маслено бутер тесто, което обгръща ароматна, щедро подправена плънка. Когато се пекат, кухнята не само ухае – тя се усмихва.

Хапни ги още топли, може би с лъжичка дижонска горчица или сладко луково чътни. Не заради някакъв ритуал, а защото вкусът им го заслужава. Тези рулца не търсят внимание – те го печелят, с всяка усмивка след нея.

Рулца с наденица

Рулца с наденица

Марк Мориарти
Време за готвене: 1 час час
Ястие: Основно
Кухня: Английска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 100 г месо (за наденица)
  • 100 г свинска кайма
  • 100 г кървавица
  • 1 с.л. семена от резене
  • 1 бр. ябълка (зелена)
  • 6 г сол
  • 1 ч.л. черен пипер (смлян)
  • 275 г бутер тесто
  • 2 бр. жълтък

Начин на приготвяне:

В купа сложете свинската кайма, вътрешността на свинска наденица и натрошената кървавица. Обелете ябълката, отстранете вътрешността ѝ и семките и я нарежете на малки кубчета. Добавете я при месото.

В загрят тиган сипете семената от резене и ги запечете, докато започнат да отделят аромат. Смелете ги в кафемелачка или блендер на прах.

Добавете смлените семена от резене, солта и черния пипер към сместа с кайма. Разбъркайте много добре.


Разточете леко бутер тестото върху набрашнен плот. Прехвърлете го върху лист хартия за печене. Намажете тестото с предварително разбит жълтък. По средата му сложете оформената на дебела наденица смес от кайма. Прегънете тестото на две и притиснете внимателно по края, за да излезе въздуха. С помощта на вилица оформете краищата. Изрежете излишното тесто заедно с хартията под него. Поставете рулото в плоска тава, а след това във фризера за 5-6 минути.

Извадете рулото и го намажете с разбити жълтъци. Направете украса с помощта на острието на малък нож – успоредни линии по повърхността, вълнообразни линии отстрани.

Загрейте фурната на 220 градуса за 10 минути. Поставете тавата да се загрее за 5 минути. Извадете я и поставете в нея рулото с наденица заедно с хартията за печене. Печете на 200 градуса 20-25 минути. Оставете рулото да изстине върху решетка.

Нарежете рулото на дебели парчета и поднесете.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбутер тестокаймакървавицамесорезенесолчерен пиперябълкияйца
Предишна Мик Томсън 3 ноември: Честит рожден ден, Мик Томсън (Slipknot)!
Следваща зъби кариес зъболекар Страх и зъболекар: вечната мъжка драма
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
D2 се събират отново: големият реюниън идва през декември

D2 се събират отново: големият реюниън идва през декември

19.11.2025
Лесна фокача без месене

Лесна фокача без месене

19.11.2025
Били Кърингтън

19 ноември: Честит рожден ден, Били Кърингтън!

19.11.2025
Чингис хан - чудовище или иноватор?

Чингис хан – чудовище или иноватор?

18.11.2025
Дворцови интриги и скрити самоличности в "Любов сред илюзии"

Дворцови интриги и скрити самоличности в „Любов сред илюзии“

18.11.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Спортът води до ментални проблеми при мъжете

Спортът води до ментални проблеми при мъжете

15.11.2025
Синдром на най-голямата дъщеря: защо днешните деца страдат от него?

Синдром на най-голямата дъщеря: защо днешните деца страдат от него?

17.11.2025
Кайзершмарн

Тайната на кайзершмарн: любимият десерт на австрийските императори

15.11.2025
Най-добрите витамини за хубави коса, кожа и нокти

Най-добрите витамини за хубави коса, кожа и нокти

15.11.2025
Чингис хан - чудовище или иноватор?

Чингис хан – чудовище или иноватор?

18.11.2025
Лесна фокача без месене

Лесна фокача без месене

19.11.2025
Готов ли си за среща с "Мамник"?

Готов ли си за среща с „Мамник“?

18.11.2025
Какво можем да ядем по време на Коледните пости: наръчник за гладни, смели и леко объркани

Какво можем да ядем по време на Коледните пости: наръчник за гладни, смели и леко объркани

16.11.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Промени се завинаги със "Злосторница: Част 2" и играй за вълшебни кинонагради

Промени се завинаги със „Злосторница: Част 2“ и спечели вълшебни кинонагради

След 5
14.11.2025
Aerosmith

Историите на успеха: Aerosmith

Юлиян Лазаров
25.10.2025
Супа от кестени и манатарки

Супа от кестени и манатарки

05.11.2025
Нели

2 ноември: Честит рожден ден, Нели!

02.11.2025
Поли Хубавенска превърна "Пустоно лудо и младо" в лична изповед

Поли Хубавенска превърна „Пустоно лудо и младо“ в лична изповед

20.10.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?