Превръщането на какаовите зърна в хубав шоколад изисква познание, страст и артистичност. Това е интригуващ процес, започващ в тропическите джунгли и завършващ в шоколадовата фабрика, където всеотдайните майстори на шоколадите създават всевъзможни изкушения. В днешната рецепта именно шоколадът е в основата на поредната страхотна семейна вкусотия.
Рецептата е част от конкурса „Семейна вкусотия“
Шоколадова торта
Пенка Стоева (гр. Димитровград)Необходими продукти:
За блата:
- 100 г масло
- 200 г пудра захар
- 1 бр. яйца
- 40 г какао
- 1 бр. бакпулвер
- 200 г брашно
- 250 мл прясно мляко
За крема:
- 200 мл прясно мляко
- 2 бр. яйца
- 10 г какао
- 1 с.л. брашно
- 75 г захар
Начин на приготвяне:
Маслото и пудрата захар се разбиват до побеляване, прибавят се останалите продукти за блата и отново се разбива с миксер. Сместа се изсипва във форма за торта със свалящо се дъно и се пече на умерена фурна до готовност.
След като блатът изстине, се разрязва на две. Приготвя се кремът, като всички продукти за него се разбъркват с миксер и се слагат на котлона да се варят. Сместа се бърка непрекъснато и енергично.
Когато кремът е готов с половината от него се залива долния блат, покрива се от втория блат, след което остатъкът от крема се разлива върху тортата. Готовата торта може да се украси с кокосови стърготини.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!

