© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит "Merry Xmas Everybody"

    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит „Merry Xmas Everybody“

    Никой не е сам на Коледа с Шер и "Christmas Is Here"

    Никой не е сам на Коледа с Шер и „Christmas Is Here“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България
    15.12.2025
    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“
    13.12.2025
    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу
    09.12.2025
    Дамян Попов и Миа подаряват нов живот на „Коледен звън“
    08.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Тарт с пиле и гъби

24Kitchen​
24Kitchen​
15.09.2025
Сподели във

Когато пилешкото срещне гъбите и двете се скрият в пухкаво бутер тесто, крайният резултат трудно може да остане дълго на масата. Този тарт е малко по-пипкав, но си заслужава всяка минута.

Тарт с пиле и гъби

Тарт с пиле и гъби

Марк Мориарти
Време за готвене: 2 часа часа
Ястие: Основно
Кухня: Английска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 5 бр. пилешки гърди
  • 4 бр. гъби (портобело)
  • 1 с.л. соев сос
  • 200 мл сметана (течна)
  • 1 бр. белтък
  • 1 с.л. сол
  • 1 шепа естрагон (пресен)
  • 1 шепа мащерка (прясна)
  • 1 бр. лимон
  • 2 листа бутер тесто (х275 г)
  • 1 бр. яйце

Начин на приготвяне:

Отделете 1 бр. пилешки гърди, а останалите 4 нарежете на 5 парчета. Приберете нарязаното месо в хладилник.

Отделените пилешки гърди нарежете на ситно и поставете в блендер заедно с яйцето и сметаната. Овкусете със сол и смелете до получаването на гладка паста. Поставете пилешкия мус в хладилник.

Почистете гъбите със суха четка и ги нарежете на едро. Загрейте тиган и сипете 1-2 с.л. зехтин в него. Добавете гъбите и гответе няколко минути без да разбърквате. Добавете още малко зехтин и задушавайте докато придобият златист загар. Добавете сол, без да ги разбърквате. Накрая добавете около 1 ч.л. соев сос и разбъркайте. Дръпнете от огъня и оставете да изстинат.

В купа смесете задушените гъби, охладеното нарязано пилешко месо, пилешкия мус, листата естрагон и мащерка и фино настърганата кора на лимона. Овкусете със сол и черен пипер и омесете добре сместа.

Постелете прозрачно фолио на дъното на тиган (диаметър 20 см) така, че да има достатъчно дълги свободно висящи краища. Поставете пълнежа върху фолиото и го оформете равномерно. Завийте с фолиото и поставете в хладилник за 20 минути.


Разстелете единия лист бутер тесто, както е върху хартията за печене. Намажете го с предварително разбито яйце. Поставете пълнежа по средата на тестото, като обърнете тигана, а след това отстраните фолиото. Върху пълнежа поставете втория разточен лист бутер тесто. Внимателно притиснете по края на пълнежа, за да изкарате излишния въздух. Оформете края с помощта на вилица. Изрежете излишното тесто. Намажете тестото по цялата повърхност с разбито яйце и поставете тарта в хладилник за 10 минути.

С помощта на острието на нож направете повърхностни диагонални разрези в двете посоки по повърхността на тестото, за украса. От изрезките от тестото оформете плитка, като изрежете 3 дълги, тънки ленти тесто и ги сплетете. Обвийте тарта с плитката. С помощта на форма за тарт изрежете още веднъж излишното тесто от тарта.

Разточете останалото изрязано тесто и с помощта на малки формички за сладки изрежете формички, например листенца и украсете с тях тарта. По средата на тарта направете дупка, през която да излиза парата по време на печенето.

Загрейте чугунен тиган с огнеупорна дръжка върху котлона. Поставете тарта (извадете го от хладилника 30 минути преди това) в загрятия тиган заедно с хартията за печене. Поставете в предварително загрята фурна на 210 градуса и печете 30 минути. Оставете пая да изстине за 15 минути и го нарежете на триъгълни парчета.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбутер тестогъбиестрагонлимонмащеркапилешко филесметанасоев соссоляйца
Предишна София посреща "Цирколюция! Мини Арт Фест 14" София посреща „Цирколюция! Мини Арт Фест 14“
Следваща спорт Две минути спорт на ден за по-добра концентрация и памет
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България

Chambao празнуват 25 години на сцена с два летни концерта в България

15.12.2025
Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

15.12.2025
Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

15.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Руло с наденица и спанак

Руло с наденица и спанак

15.12.2025

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

14.12.2025
Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

13.12.2025
Райна Кабаиванска

15 декември: Честит рожден ден, Райна Кабаиванска!

15.12.2025
Какво трябва да знаете за ендометриозата?

Какво трябва да знаете за ендометриозата?

14.12.2025
Руло с наденица и спанак

Руло с наденица и спанак

15.12.2025
4 храни, които нямат място в хладилника

4 храни, които нямат място в хладилника

19.03.2024
Учени: яжте по-твърди храни за по-лесно отслабване

Учени: яжте по-твърди храни за по-лесно отслабване

13.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Никулден

Кой, къде и как по света празнува Никулден?

Янчо Николов
06.12.2025
Тейлър Суифт

13 декември: Честит рожден ден, Тейлър Суифт!

Юлиян Лазаров
13.12.2025
алкохол

10 грама чист алкохол не са заплаха за човешкото здраве

29.11.2025
Кърк Хамет

18 ноември: Честит рожден ден, Кърк Хамет (Metallica)!

18.11.2025
Твоята зимна муза: тайните на перфектната коледна звезда

Твоята зимна муза: тайните на перфектната коледна звезда

11.12.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?