Телешко с нудли, яйце и сусам


Ако търсиш нещо бързо, но със силен вкус, тази рецепта за телешко с нудли, яйце и сусам е точно за теб. Телешкото се запържва до съвършенство, зеленчуците се смесват, а яйцето добавя неочаквана плътност на ястието.

Нудлите абсорбират всичко това и съчетанието с капка сусамово олио и златист сусам отгоре прави ястието не просто вкусно, а направо неустоимо. Просто го пробвай и ще разбереш защо този класически съчетание на съставки работи толкова добре.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Телешко с нудли, яйце и сусам

Телешко с нудли, яйце и сусам

Анелия Терзиева
Време за готвене: 1 час
Ястие: Основно
Кухня: Азиатска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 200 г телешко месо
  • 1 бр. морков
  • 1 бр. яйце
  • 1 пакет нудли
  • нуколко стръка пресен лук
  • 2 скилидки чесън
  • соев сос
  • сусам
  • сусамово олио
Телешко с нудли, яйце и сусам

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и морковите на жулиени, а лука и чесъна на ситно. Запържваме месото в дълбок тиган тип уок и го изваждаме. В същата мазнина запържваме и всички зеленчуци за кратко, а след това изваждаме и тях.


Разбитото яйце изсипваме в тигана и разбъркваме леко, колкото да стане на парцали.

Сваряваме нудлите, отцеждаме и поставяме в тигана, като добавяме запържените зеленчуци и месо и овкусяваме със соев сос. Разбърквам, колкото всичко да се смеси. Добавяме сусамово олио и отстраняваме от котлона.

Поднасяме като готовото телешко с нудли, яйце и сусам отгоре поръсваме със сусам.

Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *