Понякога най-простите съставки създават най-големите вкусови изненади. Нашата свежа салата с нахут е точно такава – пъстра, ароматна и изпълнена с живот! Тя съчетава свежестта на сезонните зеленчуци с плътността и полезните качества на нахута, за да ви даде онзи заряд, от който се нуждаете – било то за енергичен старт на деня или като лека, но засищаща вечеря.
Подходяща за вегетарианци и вегани, пълна с фибри, протеини и вкусове, които се допълват като идеален екип, тази салата с нахут е не просто ястие – тя е настроение. Леко лимоново дресингче, свеж магданоз, щипка любов и… готово!
Ако търсите нещо леко, здравословно и наистина вкусно – спрете да търсите. Вече сте го намерили.
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Свежа салата с нахут
Необходими продукти:
- 400 г нахут (от консерва)
- 2 шепи спанак (бейби)
- 1 бр. краставица
- 3-4 бр. репички
- каперси
- 50 г орехови ядки
- сол (на вкус)
За дресинга:
- тахан (по избор сусамов, слънчогледов или тиквено семе)
- ½ бр. лимон
- зехтин
Начин на приготвяне:
Измиваме добре спанака и оставяме да се отцеди. Орехите запичаме на тиган и нарязваме на едро. Нахута също отцеждаме добре от водата. Нарязваме репичките и обелената краставица. В дълбока купа смесваме всички тези продукти и каперсите, като може да добавите и маслини по желание.
Дресинга приготвяме, като смесваме равни количества тахан и зехтин, и заливаме салатата. Добавяме сол и сокът на половин лимон. Разбъркваме добре и консумираме веднага.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.