Дип с тиквени семки, печени домати и хабанеро

24Kitchen​

Потопете се в сърцето на Мексико с тази древна, но смела рецепта, която съчетава богатството на земята и жарта на слънцето. Дипът с тиквени семки, печени домати и хабанеро е истинско вкусово пътешествие.

Поднесете го топъл или студен, с царевични чипсчета, тортиля или като акцент към печено месо или зеленчуци. Този дип не просто подправя храната – той разпалва въображението.

Готови ли сте да вку­сите Мексико в неговата най-жива, смела и вдъхновяваща форма?

Дип с тиквени семки, печени домати и хабанеро

Дип с тиквени семки, печени домати и хабанеро

Пати Джинич
Време за готвене: 10 минути
Ястие: Сос
Кухня: Мексиканска
Порции:300 г

Необходими продукти:
  

  • 500 г домати (зрели)
  • 1 бр. люта чушка (Хабанеро)
  • ¾ ч.ч. тиквено семе (небелени)
  • 1 ч.л. сол
  • ¼ ч.ч. кориандър (нарязан)
  • ¼ ч.ч. див лук (нарязан)

Начин на приготвяне:

Загрейте комал, грил-тиган или тиган с двойно дъно. Сипете семките в едната половина, а в другата – доматите. Поставете и лютата чушка в тигана да се запече. Семките печете не повече от 3-4 минути, не трябва да загарят, като ги разбърквате от време на време. Доматите и лютата чушка печете около 8 минути, като ги обръщате от всички страни.


След като семките изстинат, ги поставете в мелничка за кафе или подправки заедно с 1 ч.л. сол и ги смелете. След това ги пресипете в хаванче. Изтискайте сока на печените домати върху семките, а след това ги поставете в хаванчето. Намачкайте доматите. След това добавете нарязаната печена люта чушка със семките, без дръжката. Намачкайте отново.

Добавете нарязаните на ситно кориандър и див лук в хаванчето и намачкайте отново.

Поднесете дипа със запечени в сух тиган царевични тортили.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ