Свежа лятна разядка


Когато лятото е в разгара си, а пазарът прелива от тъмновиолетови, лъскави патладжани, е време да ги превърнем в нещо специално. Тази свежа разядка е точно онзи вид ястие, което не се нуждае от много думи – само една хапка и си вече под асмата, с чаша охладено вино и залез на хоризонта.

Може да я поднесете с топла пита, хрупкав хляб или дори с резени сурови зеленчуци. Идеална е като предястие, но и като звезда в едно леко вечерно меню. А най-хубавото? Не изисква часове в кухнята, а само добри продукти и малко любов.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия


Свежа лятна разядка

Анелия Терзиева
Време за готвене: 1 час 30 минути
Ястие: Разядка
Кухня: Българска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 1 бр. патладжан
  • 5-6 бр. зелена чушка
  • 3 скилидки чесън
  • 100 г заквасена сметана
  • 2 с.л. кисело мляко
  • магданоз (пресен)
  • зехтин
  • орехови ядки
  • сол (на вкус)
Свежа лятна разядка

Начин на приготвяне:

Почистваме добре предварително изпечените и изцедени патладжан и чушки. Нарязваме ги на много ситно. Счукваме чесъна и го добавяме. Нарязваме на ситно пресния магданоз, който може да заменим с босилек или копър, и също добавяме към сместа. Овкусяваме със сол, прибавяме сметаната и млякото и разбъркваме добре.

Разядката трябва да престои поне за час в хладилник, за да поеме вкусовете. Поднасяме с орехи и малко зехтин.

Свежа лятна разядка
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *