Пилето с хойсин и кашу съчетава познати вкусове с лека азиатска дълбочина. Месото поема сладко-соления и леко опушен характер на соса, а кашуто добавя хрупкавост и фин ядков акцент.
Ястието е лесно за приготвяне и впечатлява с ясно изразен баланс. Поднесено с ориз или свежи зеленчуци, то е завършено и пълноценно.
Пиле с хойсин и кашу
Мери БериНеобходими продукти:
За маринатата:
- 3 с.л. сос хойсин
- 1 с.л. джинджифил (настърган корен)
- 1 ч.л. мед (течен)
- лимонов сок (от половин лимон)
- 3 бр. пилешки гърди (без кост и кожа)
- 2 с.л. зехтин
- 100 г кашу (сурово)
- ½ връзка пресен лук
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
За сервиране:
- сварен ориз (или зелена салата)
Начин на приготвяне:
За маринатата смесете в купа настъргания джинджифил, соса Хойсин, лимоновия сок и меда. Разбъркайте добре.
Нарежете пилешкото месо на ленти и ги поставете в купата с маринатата. Разбъркайте добре и поставете в хладилник за минимум ½ час.
Загрейте 2 с.л. олио или зехтин в тиган и изпържете лентите пилешко за 2-3 минути, на няколко порции. Прехвърлете пилето в голяма чиния за сервиране.
Избършете тигана с кухненска хартия и сипете няколко капки олио в него. Сипете ядките кашу и нарязания на кръгчета пресен лук. Запържете за минута.
Поръсете пърженото пиле с ядки и пресен лук. Сервирайте със сварен ориз или зелена салата.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.