Пиле с хойсин и кашу

24Kitchen​

Пилето с хойсин и кашу съчетава познати вкусове с лека азиатска дълбочина. Месото поема сладко-соления и леко опушен характер на соса, а кашуто добавя хрупкавост и фин ядков акцент.

Ястието е лесно за приготвяне и впечатлява с ясно изразен баланс. Поднесено с ориз или свежи зеленчуци, то е завършено и пълноценно.

Пиле с хойсин и кашу

Пиле с хойсин и кашу

Мери Бери
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Азиатска
Порции:4

Необходими продукти:
  

За маринатата:

  • 3 с.л. сос хойсин
  • 1 с.л. джинджифил (настърган корен)
  • 1 ч.л. мед (течен)
  • лимонов сок (от половин лимон)
  • 3 бр. пилешки гърди (без кост и кожа)
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 г кашу (сурово)
  • ½ връзка пресен лук
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)

За сервиране:

  • сварен ориз (или зелена салата)

Начин на приготвяне:

За маринатата смесете в купа настъргания джинджифил, соса Хойсин, лимоновия сок и меда. Разбъркайте добре.

Нарежете пилешкото месо на ленти и ги поставете в купата с маринатата. Разбъркайте добре и поставете в хладилник за минимум ½ час.


Загрейте 2 с.л. олио или зехтин в тиган и изпържете лентите пилешко за 2-3 минути, на няколко порции. Прехвърлете пилето в голяма чиния за сервиране.

Избършете тигана с кухненска хартия и сипете няколко капки олио в него. Сипете ядките кашу и нарязания на кръгчета пресен лук. Запържете за минута.

Поръсете пърженото пиле с ядки и пресен лук. Сервирайте със сварен ориз или зелена салата.

24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *