Всеки регион на страната ни има своя специфика в приготвянето на традиционните рецепти. Тук подправките са едни, там съставките са други… Днес в „Светът на кухнята“ ви представям неустоима рецепта за кюфтета на скара от любимата Стара Загора – ароматни, апетитни и сочни. Добър апетит!
Заралийски кюфтета на скара
Време за готвене: 40 минути минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:2
Необходими продукти:
- 500 г кайма (смес от свинско и телешко месо)
- 1 гл лук (настърган)
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 ч.л. червено вино
- 1 ч.л. горчица
- няколко стр. магданоз (пресен)
- сол (на вкус)
- кимион (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата, размесете я и прибавете лука, лютия пипер, виното, горчицата, магданоза и подправките. С влажни ръце размесете мляното месо, за да се овкуси. Оформете кюфтета с големина на шницели и изпечете на загрята скара.
Кулинарията силна страст и незаменимо хоби, което Русиана практикува всеки ден. Известно време е живяла в Испания, затова има особена страст към различната и екзотична храна, кухня и традиции на Иберийския полуостров.

