Днес решихме да отделим малко повече време в кухнята и да си приготвим ароматно заешко със зеленчуци. Рецептата не изисква виртуозност в кулинарията и смятаме, че всеки може да се справи. Да не губим повече време, а да се захващаме с готвенето. Добър апетит! 🙂
Ароматно заешко със зеленчуци
Лора Вълчева (с. Лозен)Необходими продукти:
- 1.5 кг заек
- 10 глави лук
- 7 бр. моркови
- 1 кг чушки (печени)
- 5 бр. сушени чушки
- 200 мл олио
- 10 скилидки чесън
- 5 зърна бахар
- 15 зърна черен пипер
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. босилек (сух)
- 250 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Суровият заек се разфасова и се поставя в тенджера под налягане за около 1 час. След като заекът е сварен се обезкостява и се накъсва на средно големи късчета.
В дълбока тенджера се слага олиото и се поставя на котлона. Когато олиото се сгорещи, се поставят лука и морковите, докато омекнат леко. След това се добавят всички останали съставки, без заешкото месо и чесъна. Бърка се непрекъснато.
Всички продукти се задушават добре. Заешкото месо се добавя заедно със скилидките чесън. Готви се още 30 минути. Когато се сервира, готовото ароматно заешко със зеленчуци може да се поръси с магданоз.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!

