Телешкото месо е деликатес, който се харесва на мнозина. Богато е на витамини от група В, цинк, селен, желязо, фосфор и други важни за организма микроелементи. Ястията с телешко са вкусни и уханни. Тези пържоли направо се топят в устата и радват всички сетива.
Вижте всички рецепти от „В кухнята на Vivianli“
Начин на приготвяне:
Телешките пържоли се начукват. Овкусяват се със сол, черен пипер и кимион. Слагат се в съд и се налива виното, като по този начин се оставят да се мариноват за 30 минути.
Пържолите се мажат с горчица и се слагат в йенски съд (тенджера). Отгоре се нареждат нарязаните лук, целина и моркови. Съдът се похлупва и ястието се пече на силна фурна до готовност.
Пържолите си отиват с пюре от картофи и моркови. Опитайте тази рецепта и няма да съжалявате. Желая ви добър апетит!
Още рецепти на Ивелина може да откриете в YouTube канала ѝ Vivianli
Ивелина е финансист, магистър по икономика, но и изключително творческа личност – пише стихове, ръчно изработва различни сувенири, обича да снима и да готви за удоволствие. Пада си по импровизациите в кухнята и прави всичко с много желание и любов.

