Крехки телешки пържоли


Телешкото месо е деликатес, който се харесва на мнозина. Богато е на витамини от група В, цинк, селен, желязо, фосфор и други важни за организма микроелементи. Ястията с телешко са вкусни и уханни. Тези пържоли направо се топят в устата и радват всички сетива.

Вижте всички рецепти от „В кухнята на Vivianli

Крехки телешки пържоли

Ивелина Стойова
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 1.2 кг телешко месо (шол)
  • 1 глава лук
  • 1 глава целина
  • 1 бр. моркови
  • 100 г горчица
  • 100 мл червено вино
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кимион (млян)
  • 1 ч.л. черен пипер (млян)

Начин на приготвяне:

Телешките пържоли се начукват. Овкусяват се със сол, черен пипер и кимион. Слагат се в съд и се налива виното, като по този начин се оставят да се мариноват за 30 минути. 

Пържолите се мажат с горчица и се слагат в йенски съд (тенджера). Отгоре се нареждат нарязаните лук, целина и моркови. Съдът се похлупва и ястието се пече на силна фурна до готовност.


Пържолите си отиват с пюре от картофи и моркови. Опитайте тази рецепта и няма да съжалявате. Желая ви добър апетит!

Още рецепти на Ивелина може да откриете в YouTube канала ѝ Vivianli

Ивелина Стойова

Ивелина е финансист, магистър по икономика, но и изключително творческа личност – пише стихове, ръчно изработва различни сувенири, обича да снима и да готви за удоволствие. Пада си по импровизациите в кухнята и прави всичко с много желание и любов.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ