Кроасан с пушена сьомга, сметана и копър


Сутринта много рано минах през една приятна сладкарница, в която сутрин ухае на прясно изпечени кроасани с различни пълнежи. Намира се буквално на метри от дома ми и ми е изключително удобно да отскачам за топли пресни закуски и хляб.

Така за тази рецепта купих кроасани с масло (без пълнеж) и реших да ги приготвя за закуска с пушена сьомга. Важно условие е да разрежете кроасаните с остър нож, който няма да ги смачка.

Обичам сьомга приготвена по различен начин. Класиката е на тиган или на фурна котлети от сьомга – стават бързо. Но с пушена сьомга съм приготвяла запеканка с картофи и пушена сьомга, както и киш с пушена сьомга и рикота.

Тези кроасани обаче можете да поднесете както за закуска, така и като прекрасно предястие. Представям си ги нарязани на хапки и отгоре с каперси, копър или просто боднати на клечка! Мммм!

Вкусна идея от Меrudia.bg


Кроасан с пушена сьомга, сметана и копър

Кроасан с пушена сьомга, сметана и копър

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 10 минути
Ястие: Закуска, Предястие
Кухня: Френска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 6 бр. кроасани (прясно изпечени, с масло)
  • 100 г пушена сьомга (нарязана на тънко)
  • 150 г заквасена сметана
  • 4-5 стръка копър
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол (на вкус)

Начин на приготвяне:

Смесете заквасената сметана с лимоновия сок, нарязания на ситно копър и малко сол. Разбъркайте добре.

Разрежете кроасаните на две. Намажете със сметаната и поставете тънък слайс сьомга върху долната част на кроасана.

Сложете горната част на кроасана и поднесете с усмивка!

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *