Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пиле „Сувлаки“

Здравейте, любители на пътешествията и хубавата храна! Лятото отмина, но носталгията по…

Крем с тиква и дулсе де лече

В сезона на тиквата винаги имам в хладилника си неовкусена печена тиква,…

Киш с тиквички, шунка и чери домати

Първоначално кишът се е правил с тесто за хляб, но постепенно се…

Сусамени гевреци

Уличната храна е част от приключението на всяко пътуване! Да похапнеш дюнер…

Суя кебап

И в Нигерия си имат традиционен кебап и май не е само…

След 5

Орехова торта с бял крем

Хубаво е да имаме нещо сладичко в къщи, дали за неочаквани гости,…

Сочен сладкиш с поширани круши

За произхода на крушата има спорове, но много експерти смятат, че европейският и…

Карамелен сладкиш от тефтерите на баба

Днес в „Кулинарно пътешествие“ ви предлагам да попътуваме към спомените от детството,…

Кебап по персийски

Древна култура, богата история и още по-богати гозби. Ако някога сте се…

След 5

Мус от тиква и крема сирене

Без захар и безумно вкусен мус. Ако замените меда с друг подсладител…

Френски тост с манго

Точно в този момент ще се отдадем на истинско френско изкушение. Ето…

Сирене „Лабне“ с арабски питки

Здравейте, любители на пътешествията и хубавата храна! Днешната рецепта, която ви предлагам…

Картофена салата с червено зеле и печени чушки

Любопитна салата, богатство от продукти и вкусове. Точно както всяко ястие от…

След 5

Салата с печено сирене

Много обичам тази салата. Толкова е засищаща, че не се нуждая от…

Вишисоаз

"Вишисоаз" означава от "град Виши", град в Югоизточна Франция, познат с многото…

Кифлички с извара и ароматен ябълков пълнеж

Есента с дъждовното и хладно време предразполага към топли и уютни семейни…

Свински дроб с нахут, чушки и джинджифил (Dinaldalem)

Днес ще се отправим на път до една далечна дестинация - Филипините.…

След 5

Крем супа с тиква и червена леща

Откриваме сезона на тиквата с това нетипично ястие. Приготвя се много бързо…

Свежо предястие с патладжани

Все още може да намерите хубави патладжани на пазара. С тях можем…

Пиадина романьола

Пиадина е италиански плосък хляб, който е характерен за централна Италия. Плоските…

Бразилски крокети с пилешко месо „Кошиняс“

Днес ще ви отведем далеч в Южна Америка и ще си приготвим…

След 5

Ризото с императорски ориз

Императорският ориз, наричан още черен ориз в древен Китай, е бил забранен…

„Печена“ супа

С настъпващата есен на всеки му се ще да хапне топла вкусна…

Каноли

Здравейте, почитатели на хубавата храна! Днес все още сме на сицилианска територия,…

Кебап по нидерландски „Kapsalon“

Случайно ми попадна рецептата в интернет за този кебап. Интересна интерпретация на…

След 5

Яйца „Бенедикт“

За какво са неделите, ако не да поглезим семейството и себе си.…

Мачкан боб с млечен сос

Днес ви предлагам едно предястие с боб, което ще ви очарова с…

Сицилианска капоната

Здравейте, пътешественици! Днес нашето пътуване в света на вкусните ястия ще ни…

Орехова торта

Днес ще бъде празник в кухнята, защото ще се приготвя торта. Приказно…

След 5

Хумус с цвекло

Ежедневната трапеза лесно може да се разнообрази с някоя разядка. Аз обожавам…