Апетитно зачервена наденица, запечена до съвършенство, хрупкави картофи със златиста коричка и онзи неустоим, кадифено-мек лучен сос, който обвива всичко в топлина и аромат. Това не е просто вечеря – това е възнаграждение след дълъг ден. Това е малък празник на масата.
Сервирай го с чаша студена бира или чаша червено вино, пусни си любима музика и остави всичко друго на заден план. Защото понякога щастието е толкова просто, колкото една сочна наденица, купчина домашни картофки и щедра лъжица лучен сос.
Печена наденица с пържени картофи и лучен сос
Маркъс УерингНеобходими продукти:
- 400 г картофи (пресни)
- 2 с.л. масло
- 4 глави лук (червен)
- 2 с.л. мащерка
- 50 г брашно
- 100 мл червено вино
- 1 с.л. горчица (дижонска)
- 2 с.л. сос уорчестър
- 2 с.л. зехтин
- 8 бр. сурова наденица (от свинско месо)
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
Начин на приготвяне:
Запалете огън за скара и изчакайте да се образува жарава.
Почистете картофите и ги сложете в голяма тенджера с вода и малко сол. Варете 10 минути, докато картофите омекнат. Прецедете ги и ги нарежете на кръгчета с дебелина 1 см.
За соса нарежете лука на полумесеци и го сложете в загрят на умерен огън тиган с малко зехтин. Добавете 1 с.л. масло и пържете 10 минути, докато лукът омекне. Добавете брашното и разбъркайте за 2 минути. Добавете виното и деглазирайте. Щом сместа заври, оставете сместа да се редуцира наполовина. Добавете бульона и бъркайте докато заври. Гответе 10 минути. След това добавете горчица, сос Уорчестър, сол и черен пипер.
В голям тиган сипете 2 с.л. зехтин и го загрейте. Добавете кръгчетата картофи, мащерката и малко масло. Пържете картофите по 2 минути от всяка страна.
Изпечете наденичките върху скарата, по 4 минути от всяка страна.
Сервирайте топлите печени наденички с пържени картофи и лучен сос.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.