Пиле с булгур и зеленчуков мус


Миналата седмица търсех нещо различно за вечеря – да е леко, но да засити, и да не отнема половината ден в кухнята. Рових из шкафа и се оказа, че имам булгур, който все забравям да използвам. Комбинирах го с пилешко и реших да добавя зеленчуков мус от патладжани и тиквички. Получи се ястие, което на масата изчезна по-бързо, отколкото го приготвих. Вкусът е семпъл, но уютен – точно от онези рецепти, които искаш да повториш пак.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Пиле с булгур и зеленчуков мус

Пиле с булгур и зеленчуков мус

Анелия Терзиева
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:3

Необходими продукти:
  

  • 1 ч.ч. булгур
  • 250 г пилешко филе
  • ½ глава лук
  • 4-5 с.л. заквасена сметана
  • 4-5 с.л. кисело мляко
  • 2 скилидки чесън
  • 2-3 стръка магданоз
  • тиквички (печени)
  • патладжани (печени)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • кимион (на вкус)
  • червен пипер (на вкус)
  • зеленчуков бульон
Пиле с булгур и зеленчуков мус

Начин на приготвяне:

Запържваме нарязания на ситно лук до златисто. Добавяме и месото, нарязано на кубчета и го задушаваме с лука. Подправяме със сол, черен пипер, кимион и червен пипер. Добавяме измития булгур и разреждане с вода или бульон. Оставяме да къкри до готовност на булгура.


Пасираме печените зеленчуци (тиквички и патладжани) заедно със сметаната и киселото мляко и подправяне със сол, черен пипер, чесън и магданоз.

Поднасяме ястието с муса и разбъркваме, за да се получи кремообразна хомогенна структура.

Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ