© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Рита Ора и Иманбек

    Рита Ора и Иманбек представиха общия си проект „Bang“

    Любо Киров с класически оркестър на концертите си в НДК

    Любо Киров с класически оркестър на концертите си в НДК

    Мерилин Менсън

    Мерилин Менсън идва за Hills Of Rock 2026

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Майли Сайръс влиза в „Аватар: Огън и пепел“
    14.11.2025
    STANN и „Пак да си моя“: когато музиката среща фантазията
    11.11.2025
    Крис Айзък идва за първи път в България
    11.11.2025
    Гръцката кралица на попа Деспина Ванди с грандиозен концерт в София
    11.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Тежки уроци и големи промени за 5 зодии в края на 2025 година
    Тежки уроци и големи промени за 5 зодии в края на 2025 година
    17.11.2025
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    12.11.2025
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    08.11.2025
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    05.11.2025
    Тест: какво виждате на рисунката?
    Тест: какво виждате на рисунката?
    29.10.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Равиоли със спанак и козя извара

24Kitchen​
24Kitchen​
05.05.2025
Сподели във

Понякога най-простичките съставки създават истинска магия в чинията – нужно е само малко внимание, щипка вдъхновение и желание да приготвим нещо с душа. Тази рецепта за равиоли със спанак и козя извара е точно такава.

Нежното тесто обгръща плънката, в която спанакът носи пролетна лекота, а козята извара добавя онзи характерен завършек, който остава в мислите дълго след последната хапка. Ароматът на прясно приготвена паста, щедро поръсена с масло и салвия или лек доматен сос, носи усещането за дом – без значение къде се намирате.

Това не е просто рецепта. Това е покана да забавите темпото, да запретнете ръкави и да създадете нещо истинско. Равиоли със спанак и козя извара – малки джобчета щастие, които ви напомнят, че най-доброто се крие в простотата.

Равиоли със спанак и козя извара

Равиоли със спанак и козя извара

Джъстин Скофийлд
Време за готвене: 1 час час
Ястие: Основно
Кухня: Италианска
Порции:4

Необходими продукти:
  

  • 200 г брашно
  • 2 бр. яйца
  • 200 г извара (козя)
  • 100 г спанак
  • 50 г пармезан
  • индийско орехче (настъргано)
  • сол (на вкус)
  • черен пипер (на вкус)
  • зехтин

За соса:

  • 50 г масло
  • салвия (няколко листа)
  • пармезан

Начин на приготвяне:

За тестото сипете брашното върху плота и оформете кладенче в него. В кладенчето чукнете яйцата и ги разбийте първо с вилица, като смесвате постепенно с брашното. Омесете гладко и еластично тесто. Месете поне 5 минути с натиск. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да почине 30 минути.

За пълнежа смесете изварата с предварително сотирания и отцеден спанак (почистените листа спанак се сотират в тиган с малко зехтин, докато се свие, след като изстине, листата се нарязват и се отцеждат от излишната вода, овкусяват се със сол и черен пипер), настъргания пармезан и настърганото индийско орехче. Разбъркайте до хомогенност. Пресипете сместа в шприц.


Разделете тестото на две равни части. Поръсете едната част тест с брашно и я натиснете, за да стане плоска. Поръсете отново с брашно от двете страни тестото и го пуснете в машина за паста няколко пъти, до степента за най-тънко.

Разрежете разточеното тесто по средата, по дължина, на 2. Шприцовайте малки топчици от пълнежа в 3 реда върху едното парче разточено тесто. Поставете втората кора тесто, поръсете с брашно и притиснете внимателно с пръсти, за да изкарате въздуха и да запечатате равиолите. След това, с нож за паста изрежете отделните равиоли. Продължете по същия начин с втората част тесто.

Сварете равиолите в тенджера с вряща подсолена вода на порции, докато изплуват на повърхността, за 2-3 минути.

В метална или стъклена купа сложете маслото и листата салвия. Поставете я за кратко на водна баня, над варящите се равиоли, колкото да се разтопи маслото. Прехвърлете в купата сварените равиоли и хубаво ги оваляйте в маслото. Сервирайте равиолите топли, поръсени с малко настърган пармезан.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбрашнозехтинизвараиндийско орехчемаслопармезансалвиясолспанакчерен пиперяйца
Предишна Адел 5 май: Честит рожден ден, Адел!
Следваща Фразите, които разгорещяват жените в леглото Фразите, които разгорещяват жените в леглото
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Мерилин Менсън

Мерилин Менсън идва за Hills Of Rock 2026

17.11.2025
Тежки уроци и големи промени за 5 зодии в края на 2025 година

Тежки уроци и големи промени за 5 зодии в края на 2025 година

17.11.2025
Синдром на най-голямата дъщеря: защо днешните деца страдат от него?

Синдром на най-голямата дъщеря: защо днешните деца страдат от него?

17.11.2025
Хормоните и влиянието им върху кожата

Хормоните и влиянието им върху кожата

17.11.2025
Фъч от бял шоколад и захаросан джинджифил

Фъч от бял шоколад и захаросан джинджифил

17.11.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ

Специалитет по китайски

22.08.2016
Синдром на най-голямата дъщеря: защо днешните деца страдат от него?

Синдром на най-голямата дъщеря: защо днешните деца страдат от него?

17.11.2025
Панирана акула

Панирана акула

05.12.2016
Ципура с паста от сушени домати, орехи и риган

Ципура с паста от сушени домати, орехи и риган

23.11.2016
Свинско с картофи по селски

Свинско с картофи по селски

22.11.2016

Рибена яхния

16.09.2016
Щастлив ли е бракът ви?

Щастлив ли е бракът ви?

16.11.2025
Рики Мартин

Историите на успеха: Рики Мартин

15.11.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Ванила Айс

31 октомври: Честит рожден ден, Ванила Айс!

След 5
31.10.2025
бели зъби

5 съвета за по-бели зъби

Весела Ангелова
30.10.2025
Истината за остеопорозата, която никой не иска да чуе

Истината за остеопорозата, която никой не иска да чуе

03.11.2025
Кейн Браун

21 октомври: Честит рожден ден, Кейн Браун!

21.10.2025
Мисия: Спаси либидото!

Мисия: Спаси либидото!

08.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?