Сочна наденица, свеж спанак и златисто тесто, завити в перфектна спирала от вкус. Това руло не е обикновено ястие – всяко парче е малко откритие, което превръща вечерята в преживяване. Контрастът между ароматите и текстурите пробужда сетивата, а леките нотки на подправки правят всяка хапка уникална.
Подходящо за споделяне на маса с приятели или за тихо наслаждение у дома, това руло носи усещането за внимателно приготвена храна, която оставя спомен. Опитай и се потопи в хармонията на вкусовете.
Начин на приготвяне:
Разтопете малка бучка масло в тиган и в него задушете нарязания на тънки кръгчета праз. Щом празът омекне, добавете предварително измитите и подсушени листа спанак и гответе докато те се свият. Добавете и смачканите с преса скилидки чесън. Пресипете сместа в купа и оставете да изстине.
Отстранете обвивката на суровите наденички и накъсайте вътрешността им при сместа със спанак. Омесете сместа с ръце.
Разтопете 50 г масло за намазване на корите. Разстелете корите една до друга, по дължина, като застъпвате леко краищата им. Намажете ги с разтопено масло. В долния край на корите оформете пълнежа на тънко руло. Внимателно навийте корите на руло, като след всяко навиване на корите, мажете с масло.
Намажете с масло плоска тава. По средата на тавата поставете ринг или пружината от форма с пружина. Намажете стените ь отвътре с масло. Прехвърлете рулото, като го навивате на охлюв, във формата. Намажете рулото отгоре с масло. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 40 минути.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


