Сандвич от тиквички


Сандвичът от тиквички съчетава свежест и плътност в едно необичайно решение. Вместо хляб, фините резени тиквички оформят основата, а вътре се подреждат кремообразно сирене, разтопен кашкавал и апетитен бекон.

Контрастът между нежното зеленчуково „облекло“ и пълнежа създава вкус, който е едновременно лек и наситен. Просто, бързо и различно – сандвич, който впечатлява без излишни усилия.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Сандвич от тиквички

Сандвич от тиквички

Анелия Терзиева
Време за готвене: 30 минути
Ястие: Предястие
Кухня: Българска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 1 бр. тиквичка (средно голяма)
  • 100 г кашкавал
  • 4-5 с.л. крема сирене
  • 50 г бекон (или друг колбас)
  • 1 бр. домат

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичката на тънки ленти и настъргваме кашкавала на ситно ренде. Върху хартия за печене в правоъгълна тавичка слагаме половината кашкавал като го разпределяме равномерно. Отгоре подреждаме лентите от тиквичка, които застъпваме една за друга на плътен слой. Най-отгоре отново завършваме с кашкавал.


Печем на 180 градуса с вентилатор за около 10 минути или докато хване златист загар. Изваждаме и оставаме да изстине. Когато се охлади, кашкавалът се втърдява и много лесно „листът“ се отделя от хартията.

Намазваме така получената основа с крема сирене. Отгоре, в едната половина, подреждаме бекона, нарязан на тънко, и няколко резена домат. Завиваме „сандвича“ с другата половина и хапваме с апетит.

  • Сандвич от тиквички
  • Сандвич от тиквички
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *