Суши „Криспи рол“ със сьомга

Официален сайт ZAG Zodiak - дамски и мъжки парфюми

Дали за обяд или пък за вечеря, лесно можем да си приготвим любимото суши „Криспи рол“. Този път „С полъх на море“ предлага да добавим сьомга. Лесно и много вкусно. Добър апетит! 🙂

Вижте всички рецепти от „С полъх на море

Суши „Криспи рол“ със сьомга

Евгения Пантелеева
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Основно
Кухня: Японска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. кори нори
  • 175 г ориз (за суши)
  • 250 мл вода
  • 50 г сьомга
  • 2-3 резена авокадо
  • 2 с.л. оцет (оризов)
  • 1 с.л. кафява захар
  • 100 г крема сирене
  • масло
  • галета
  • сусам
  • ½ ч.л. сол
  • соев сос

Начин на приготвяне:

Първо започваме с изплакването на ориза за суши. Той трябва да се премине под струя течаща, хладка вода за около петнадесет минутки. След това трябва съхне за час и се поставя с водата в тенджера с капак.

Щом забълбука течността, се намалява степента на котлона до най-ниската и ври така до поемане на водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме оризчето за 20 минути да се задуши.

Оризовият оцет се нагрява със захарта и солта. Щом се разтвори захарта, се отстранява от котлона и се оставя да изстине.


Мести се оризът в пластмасова купа и се полива с маринатата от оризов оцет, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула и покриваме с влажна кухненска кърпа.

Взимаме специална суши подложка. Поставяме 1/2 лист върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме листа с ориз, като го разстиламе с мокри ръце. Поръсваме със сусам.

Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, Филаделфия, резени авокадо и тънки филета сьомга.

След което завиваме на стегнато руло, което разрязваме на малки шайби. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Овалваме в хрупкави трохи от галета, всеки рол. Приготвяме трохите, като смесим галета с масло и получените трохи печем на тиган върху хартия за печене. Поднасяме суши криспи рол със соев сос.

Суши "Криспи рол" със сьомга
Евгения Пантелеева

Страстта си към готвенето е наследила от дядо си по майчина линия, който е бил главен готвач на кораб. А тя с удоволствие надгражда всичко, научено от него, и го превръща в истинска наслада за сетивата.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *